25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPietoni amendaţi de Rutieră

Pietoni amendaţi de Rutieră

48 de craioveni au fost amendaţi marţi de poliţiştii Serviciului Circulaţie, în urma unei acţiuni preventive având ca scop descurajarea traversărilor neregulamentare de către pietoni. Alte 59 de persoane surprinse „în flagrant“ au scăpat cu avertismente.

„Încercăm prin acţiuni periodice să determinăm pietonii să se angajeze în traversarea străzilor numai prin locurile special amenajate, după o asigurare corespunzătoare. Traversarea neregulamentară este cauza principală de producere a accidentelor rutiere“, a declarat subcomisarul Emil Zuican, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Craiova.

Statisticile Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Dolj indică faptul că traversările neregulamentare au fost anul acesta cauza producerii a 51 de accidente grave, cu consecinţe „negre“: 12 morţi şi 39 de răniţi grav. Prin comparaţie, în 2007 s-au înregistrat zece morţi şi 28 de răniţi grav în urma incidentelor rutiere cu aceeaşi cauză.

„În ciuda avertizărilor noastre şi a acţiunilor preventive organizate de-a lungul timpului, pietonii rămân indisciplinaţi. În cazul unui accident, dacă se dovedeşte că pietonul este cel vinovat, acesta poartă întreaga responsabilitate“, a adăugat Zuican.

Valoarea totală a amenzilor date pietonilor de poliţişti s-a ridicat la 3.240 de lei. O acţiune asemănătoare, desfăşurată vineri, s-a încheiat cu 33 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 922 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII