18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSoţi pe bani pentru româncele din Italia

Soţi pe bani pentru româncele din Italia

Autorităţile italiene sunt extrem de îngrijorate din cauza numărului tot mai mare de căsătorii mixte între cetăţenii extracomunitari şi cei comunitari rezidenţi în Peninsulă. Potrivit cotidianului La Stampa, la nivel naţional, autorităţile nu au reuşit să obţină o statistică a numărului de căsătorii „aranjate“ de cetăţenii străini dornici să îşi vândă statutul de cetăţean al comunităţii europene.

Din cele 2.008 căsătorii civile celebrate la Milano în acest an, până în luna noiembrie, cel puţin 400 sunt „suspecte“. În cele mai multe dintre cazuri este vorba de românce, care, pentru câteva mii de euro, s-au prezentat în faţa ofiţerului de stare civilă să jure iubire eternă unui necunoscut. Cele mai recente cazuri datează din luna iunie, când doi egipteni s-au prezentat la sfat alături de două românce pe care intenţionau să le ia în căsătorie. Când au fost întrebaţi cum se numesc partenerele lor şi din ce ţări vin, bărbaţii nu au ştiut ce să răspundă.

Potrivit autorităţilor, pentru o astfel de căsătorie, falşii miri plătesc în jur de 4.000 de euro. În unele cazuri, femei de etnie romă cu naţionalitate italiană au plătit între 6.000 şi 10.000 de euro, pentru a se căsători cu un extracomunitar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU