19.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTraficanţi de droguri, prinşi în PECO

Traficanţi de droguri, prinşi în PECO

http:http://www.youtube.com/watch?v=GtwmoR6mDmk

Patru tineri doljeni sunt cercetaţi pentru trafic de canabis după ce au fost prinşi în flagrant luni, în timp ce încercau să vândă droguri într-o staţie PECO din Craiova. Unul dintre ei este boxer profesionist.

Fraţii Marian şi Cătălin Dincă, de 20, respectiv 24 de ani, Nicu Neagoe, de 18 ani, toţi din Craiova, şi George Vătui, de 23 de ani, din Podari, au fost reţinuţi de lucrătorii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Craiova în timp ce încercau să vândă 102 grame de canabis. Drogurile erau vândute sub formă de ţigări, la un preţ de 40 de lei bucata. Poliţiştii au găsit asupra celor patru sumele de 600 de euro şi 1.000 de lei. „Banii proveneau din vânzarea drogurilor“, a explicat Florentina Popescu, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dolj. Cu ocazia percheziţiilor la domiciliu, ofiţerii BCCO au descoperit 2,15 kilograme de canabis în casa lui Marian Dincă. Grupul de traficanţi a fost în atenţia poliţiei timp de o lună, perioadă în care s-a stabilit că aceştia se aprovizionau cu droguri din Timişoara. Poliţia continuă cercetările în acest caz deoarece există informaţii despre faptul că toţi cei patru tineri fac parte dintr-o reţea organizată.

Luni, procurorul din cadrul DIICOT Dolj a dispus ca fraţii Dincă să fie reţinuţi pe bază de ordonanţă pe o perioadă de 24 de ore, ceilalţi doi tineri fiind cercetaţi în stare de libertate. Potrivit unui comunicat al IJP, cei doi bărbaţi reţinuţi au fost prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunerea de arestare preventivă. Marian şi Cătălin Dincă au fost însă eliberaţi. „Măsura arestării preventive a fost înlocuită cu măsura interzicerii de a părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile“, a declarat Florentina Popescu.

 

Traficant, boxer profesionist

 

Marian Dincă, unul dintre cei prinşi în flagrant, este de profesie boxer şi nu a avut antecedente penale. Antrenorul său, Vasile Fîntînă, a rămas surprins să afle că sportivul a fost arestat. „Era cel mai cuminte boxer de etnie romă din câţi am pregătit eu în 40 de ani de antrenorat. Cred că a făcut-o de foame, pentru că taică-său îl gonea de acasă să aducă bani. A fost campion naţional la copii“, a declarat antrenorul Fîntînă. Potrivit acestuia, elevul său intrase în boxul profesionist în urmă cu un an, iar peste zece zile urma să plece împreună la Milano, pentru un meci. „Am fost îngrijorat pentru că a lipsit luni seară şi marţi dimineaţă de la antrenamente, dar era ultimul sportiv la care mă gândeam că putea face aşa ceva“, a mai spus Fîntînă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII