18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovean prins cu carduri clonate

Craiovean prins cu carduri clonate

Un tânăr din Craiova a fost prins de poliţiştii comunitari luni noapte, imediat după ce scosese peste 7.000 de lei cu ajutorul mai multor carduri clonate dintr-un bancomat din centrul municipiului.

 

Poliţiştii comunitari au fost sesizaţi luni noapte, în jurul orei 23.00, de o persoană care a insistat să nu-şi decline identitatea că lângă bancomatul CEC de pe strada Vasile Conta din Craiova sunt doi bărbaţi care se comportă suspect.

Dispeceratul a dirijat în zonă trei patrule. Acestea au găsit doi bărbaţi, unul lângă bancomat şi unul care părea că stă de „şase“, care, la vederea poliţiştilor, au fugit în direcţii diferite. Conform comisarului-şef Constantin Petrescu, şeful Poliţiei Comunitare Craiova, poliţiştii au decis să-l prindă pe cel care era lângă bancomat. „Cei din patrulă au hotărât să fugă după cel care părea că a umblat la bancomat. După ce a fost urmărit câteva sute de metri, suspectul a fost prins în parcarea Hotelului Jiul“, a precizat Constantin Petrescu. În momentul în care a fost încătuşat, din buzunarele tânărului au căzut mai multe carduri neinscripţionate ce păreau clone şi zeci de bancnote de 10, 50 şi 100 de lei.

 

Reţinut pentru 24 de ore

 

După ce au prins suspectul, poliţiştii comunitari au chemat ofiţerii de la Secţia 4 pentru a-l prelua şi a-l audia. Aceştia din urmă au sesizat Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, care a preluat cercetările în acest caz. Suspectul a fost identificat în persoana lui Ionuţ Tobescu, de 28 de ani, din municipiu, asupra lui fiind găsite 17 carduri blank, neinscripţionate, ce conţineau coordonate de carduri italiene, 7.110 lei, dar şi o listă cu coduri PIN. Din cercetările preliminare, anchetatorii au stabilit că banii găsiţi asupra lui Tobescu au fost scoşi cu cardurile clonate din bancomatul CEC.

Reprezentanţii BCCO Craiova au precizat că în acest caz
s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie a instrumentelor de plată electronică falsificate şi efectuarea de operaţiuni prin utilizarea unui mijloc de plată electronică fără consimţământul titularului. Tobescu a fost introdus în arest pe baza unei ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Anchetatorii au mai spus că sunt continuate cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a craioveanului, dar şi pentru a fi identificată cea de-a doua persoană şi pentru a afla dacă este implicată în comiterea de astfel de infracţiuni.

Încă o „captură“

Aceasta este cea de-a doua „captură“ a poliţiştilor comunitari din Craiova în ultimele zile. O patrulă din cadrul Poliţiei Comunitare Craiova a prins vineri noapte, în jurul orei 3.00, în centrul municipiului, un bărbat din Târgu Mureş care spărsese un salon de înfrumuseţare de pe strada Împăratul Traian. Asupra lui au fost găsite două laptopuri şi obiecte de cosmetică în valoare de aproximativ 6.000 de lei, bunuri sustrase din salonul respectiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII