15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNouă firme cer demiterea lui Staicu

Nouă firme cer demiterea lui Staicu

Duşmanii lui Dinel se adună în jurul lui Chelu, mărind numărul celor care cheamă
SIF-ul în judecată pentru a-l demite pe reînvestitul preşedinte-director general.

 

SIF Oltenia este chemată în instanţă de nouă firme pentru anularea hotărârilor luate de acţionari în Adunarea Generală din 29 august, care l-a confirmat pe controversatul om de afaceri Dinel Staicu drept preşedinte şi director general al societăţii de investiţii, potrivit comunicatului transmis ieri Bursei de societatea de investiţii. „În principal, acuzele reclamantelor se referă la suspendarea dreptului de vot în cadrul Adunării Generale ordinare a acţionarilor SIF Oltenia de pe 29 august pentru un grup de acţionari care acţionează concertat şi care deţin titluri la SIF Oltenia peste limita de 1% din capitalul social prevăzută de lege, printre care se află şi reclamantele“, se arată în comunicatul societăţii de investiţii financiare.

 

Şase dosare

 

SIF Oltenia a fost citată în calitate de pârâtă în şase dosare la Tribunalul Dolj. Firmele Goras Consulting, Cibrosat, Amattis, Mattera Com, Epsomatic, Lineas Trade, Libron Consulting, Revan Com şi Amicosotis cer anularea hotărârilor din controversata Adunare Generală din 29 august. Totodată, Revan Com şi Amicosotis solicită în instanţă şi delegarea unui executor judecătoresc care să ridice de la sediul SIF Oltenia copii după înscrisurile referitoare la AGA, precizează NewsIn.

SIF Oltenia a mai fost reclamată săptămâna trecută de Horia Alin Burileanu, pe motiv că i-au fost suspendate drepturile de vot în cadrul Adunării Generale, iar dosarul se află pe rol tot la Tribunalul Dolj.

Şi Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, organismul de reglementare şi control pe piaţa de capital, anchetează modul în care acţionarii SIF Oltenia au decis menţinerea în funcţiile de preşedinte-director general a lui Dinel Staicu.

 

Şedinţa cu scandal

 

Reamintim că acţionarii SIF Oltenia au decis pe 29 august să îl menţină în funcţiile de preşedinte şi director general pe Dinel Staicu, în ciuda proceselor în care este implicat. Florian Buzatu, membru în Consiliul de Administraţie al SIF 5, declarase în ziua Adunării Generale că 62% din acţionarii societăţii de investiţii, prezenţi la a doua convocare a Adunării Generale, şi-au dat girul pentru menţinerea lui Staicu la conducere. Buzatu a explicat că acţionarii SIF Oltenia nu au văzut nici un motiv să îl suspende din funcţie pe Dinel până la pronunţarea instanţei în procesul în care procurorii anticorupţie îl acuză de fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor cu cinci milioane de euro.

Ulterior, Cătălin Chelu, acţionar important al SIF Oltenia,
s-a arătat nemulţumit de realegerea lui Staicu, susţinând că i-au fost blocate drepturile de vot, pe motiv că ar fi acţionat în mod concertat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII