15.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCopil înecat în Olteţ

Copil înecat în Olteţ

Un băiat de 12 ani, din satul Leoteşti, comuna Bobiceşti, a sfârşit înghiţit de apele râului Olteţ. Nenorocirea s-a petrecut duminică, în jurul prânzului, în zona draglinei de pe malul Olteţului. Ionuţ Nicuşor Savu a plecat cu surorile sale să se scalde în râu. Deşi nu ştia să înoate, după cum a povestit tatăl său, băiatul tot a intrat în apă să se răcorească. A fost luat de curenţii puternici, iar în câteva secunde s-a dus la fund, sub privirile îngrozite ale surorilor sale. Din declaraţiile martorilor, se pare că un pescar aflat în zonă ar fi văzut cum băiatul a fost luat de ape, dar, din păcate, acesta nu l-a putut salva.

Imediat au fost anunţaţi pompierii, poliţia şi ambulanţa. În urma căutărilor, trupul lipsit de viaţă a fost găsit şi scos la mal.

„Am fost anunţaţi, în jurul orei 13.30, că un minor s-a înecat în râul Olteţ. Ne-am deplasat la faţa locului, iar când am ajuns, am găsit cadavrul pe mal. Copilul fusese scos din apă de anagajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ajutaţi de câţiva localnici. Din câte am înţeles de la tatăl copilului, acesta plecase la scăldat în cursul dimineţii. Nu ştia să înoate şi s-a înecat. Cercetările continuă în vederea stabilirii situaţiei de fapt“, a declarat agentul-şef Leonard Pârvu, de la Biroul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Balş.

 

Olteţul a mai furat vieţi

 

Imediat după ce a primit vestea, pe malul râului a sosit, într-un suflet, tatăl băiatului înecat. Bărbatul spune că l-a tot atenţionat pe fiul său să nu intre în apă pentru că nu ştie să înoate, dar Ionuţ nu l-a ascultat. „I-am spus de atâtea ori să nu mai meargă la scăldat, pentru că el nu ştia să înoate. Nu m-a ascultat. A intrat în apă şi, probabil, l-au luat curenţii. A plecat de acasă pe la nouă şi jumătate, cu surorile lui“, a povestit părintele îndurerat.

Localnicii spun că nu e singurul caz de acest gen care a avut loc în zonă. Ei îşi amintesc cu groază că în ultimii ani Olteţul a înghiţit multe vieţi.

„Ultima dată s-a înecat, tot aşa, un copil. Acum câţiva ani, altul. Şi un gardian a murit înecat aici. Sunt crucile pe malul apei. Copiii nu iau în seamă plăcuţele de avertizare cum că scăldatul este interzis şi intră în apă“, au spus oamenii.

Cadavrul copilului a fost dus la morgă pentru efectuarea necropsiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS