25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMafiot italian, reţinut de poliţiştii din Dolj

Mafiot italian, reţinut de poliţiştii din Dolj

Un italian cu 18 condamnări penale în ţara de origine şi urmărit internaţional pentru săvârşirea a şase infracţiuni a fost prins de poliţiştii de frontieră doljeni la Calafat, când încerca să treacă ilegal graniţa împreună cu un turc.

 

Angelo Monaco, de 53 de ani, italian de origine, este acuzat de Tribunalul din Catania de asociere de tip mafiot, evaziune şi perturbarea activităţilor industriale sau comerciale, deţinere ilegală de armament şi materiale explozive, fapte cu violenţă, ultraj şi tentativă de omor. Acesta era însoţit de turcul Zafer Yldiz, de 43 de ani, acuzat de acelaşi tribunal şi căutat de autorităţile italiene pentru port ilegal de arme şi trafic de droguri. Cei doi încercau să ajungă ilegal în Grecia pentru a nu răspunde în faţa legii pentru faptele comise, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Dolj.

Cei doi s-au prezentat luni la punctul de trecere a frontierei Calafat, alături de o familie de cetăţeni italieni, doi adulţi şi trei copii, cu vârste între cinci şi 13 ani, care călătoreau spre Grecia cu o autorulotă Fiat. Cei doi mafioţi s-au legitimat cu cărţi de identitate italiene, însă poliţiştii de frontieră doljeni au avut suspiciuni privind autenticitatea acestora. În urma verificării documentelor cu aparatura de specialitate din dotare, poliţiştii au stabilit că au de-a face cu falsuri, astfel că au solicitat informaţii suplimentare şi sprijinul autorităţilor italiene prin intermediului Punctului de Contact de la Oradea. S-au stabilit astfel identităţile reale ale celor doi urmăriţi internaţional. Din declaraţiile familiei cu care aceştia călătoreau a rezultat că nu cunoştea identitatea reală a celor doi, la a căror firmă de construcţii lucrau de aproximativ trei ani. Familia de italieni călătorea spre Grecia în scop turistic. Poliţiştii de frontieră doljeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, i-au reţinut pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă şi, în baza mandatelor europene de arestare, cei doi au fost introduşi ulterior în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Dolj. Urmează să fie predaţi autorităţilor italiene prin intermediul Biroului Interpol.

 

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII