25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalÎmpuşcături în cartierul 1 Mai

Împuşcături în cartierul 1 Mai

Doi craioveni au fost reţinuţi de poliţişti în urma unui scandal izbucnit duminică seară într-un bar din cartierul 1 Mai, după ce unul dintre bărbaţi a scos pistolul şi l-a împuşcat pe celălalt în antebraţ şi în fesă.

 

Un echipaj de siguranţă publică din cadrul Secţiei nr. 2 Craiova, care patrula duminică seară pe strada Unirii, s-a sesizat în jurul orei 21.30 că, în barul Snobi din zona Facultăţii de Medicină, s-au auzit mai multe focuri de armă. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi i-au reţinut pe Ion Dinu, zis Cara, de 31 de ani, şi Ştefan Bololoi, zis Clif. Din primele cercetări, oamenii legii au stabilit că bărbaţii s-au certat din cauza unor neînţelegeri mai vechi. Cara l-a lovit pe Clif cu un scaun, iar acesta din urmă a scos un pistol şi a tras două focuri, rănindu-l pe Cara în antebraţ şi în fesă. Ion Dinu a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, însă având răni superficiale, nu a fost nevoie de internare. Poliţiştii i-au condus pe ambii protagonişti ai scandalului la Secţia nr. 2, pistolul fiind ridicat pentru cercetări. După verificările în baza de date s-a stabilit că Ştefan Bololoi deţinea legal pistolul cu bile de cauciuc.

 

Mandat pe 29 de zile

 

Cei doi sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus începerea urmăririi penale. „Judecătoria Craiova a luat măsura arestării preventive pe o perioadă de 29 de zile a inculpaţilor“, a declarat Andreea Tiţoiu, purtătoarea de cuvânt a Judecătoriei Craiova.

 

Arestat în decembrie

 

Ion Dinu, zis Cara, a mai fost implicat într-un scandal în decembrie 2007. Scandalul cu pistoale, bâte şi săbii dintre familiile Dinu şi Pascu a pornit de la faptul că Brătian Pascu, de 25 de ani, din Craiova, ar fi întreţinut relaţii sexuale cu Mona M., de 18 ani, sora lui Ion Dinu. Acesta a fost atunci reţinut, iar judecătorii au eliberat pe numele său un mandat de arestare preventivă. Ion Dinu a fost eliberat pe 23 ianuarie şi pus sub control judiciar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII