23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCercetări în cazul accidentului de la raliu

Cercetări în cazul accidentului de la raliu

Poliţia face cercetări în cazul accidentului produs duminică, în timpul desfăşurării exerciţiilor demonstrative în parcarea Pic din Craiova, în urma căruia un minor a fost transportat la spital cu fractură de bazin.

 

Poliţiştii Secţiei 5 Craiova au fost sesizaţi duminică în jurul orei 18.20, că, în parcarea supermarketului Pic, un tânăr a fost accidentat de un cetăţean aflat la volanul unui autoturism BMW. Una dintre patrulele de siguranţă publică a fost dirijată la faţa locului, constantând că accidentul s-a produs pe pista de raliu amenajată, unde s-au desfăşurat demonstraţiile auto din weekend. Din cercetări, poliţiştii au stabilit că la volanul BMW-ului înmatriculat cu numărul DJ-50-EMU se afla craioveanul Gabriel Amza, de 27 de ani, care a derapat de mai multe ori şi l-a lovit cu partea laterală dreapta faţă pe Marin Cătălin Stan, de 17 ani, spectator la exerciţiul demonstrativ. În urma impactului, minorul a fost proiectat într-un tir staţionat şi a suferit traumatisme în zona bazinului.

Victima a fost transportată imediat la Spitalul Clinic Judeţean Craiova şi internat în Unitatea de Primiri Urgenţe, cu diagnosticul fractură fără deplasare ram iliopubian drept, suspect fractură de ram ischiopubian drept final. Conform unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, în prezent „se efectuează cercetări pentru stabilirea situaţiei de fapt, precum şi cu privire la gradul de vinovăţie al organizatorilor acestei manifestări“.

 

Organizatorii îşi susţin nevinovăţia

 

După spusele organizatorilor evenimentului auto din weekend, ACR Dolj, revista Gran Turismo şi clubul local Downtown Racing, vina aparţine tânărului accidentat, care nu a respectat indicaţia de a se aşeza în spatele gardurilor de protecţie. „Nu avea ce să caute acolo“, a declarat Emanuel Năstasă, redactorul-şef al revistei auto. ACR Dolj şi-a declinat orice responsabilitate în cazul accidentului din parcarea Pic. „Nu mă priveşte. Am autorizaţii pentru proba de îndemânare de la Pic de sâmbătă şi pentru cursele de viteză de la aeroport de duminică. ACR nu are nici un amestec în ce s-a întâmplat la accident“, a declarat Marilena Niţă, directoarea ACR Dolj.

 

Covei, amendat că a înjurat poliţiştii

 

Poliţiştii au constatat după sosirea la faţa locului că, în ciuda producerii accidentului, un automobil rula pe pista amenajată, cu riscul să lovească alţi spectatori care se îndreptau către minorul lovit de BMW, şi i-au solicitat şoferului să oprească. În replică, acesta, nimeni altul decât Iustin Covei, fiul judecătorului Covei şi client „fidel“ al poliţiei, a răspuns cu înjurături, motiv pentru care poliţiştii l-au amendat cu 1.000 de lei. Deşi a înjurat oamenii legii, Iustin Covei nu este cercetat pentru ultraj deoarece nu i-a ameninţat, ci doar le-a adresat cuvinte vulgare, au explicat reprezentanţii IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII