24.3 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalInspector guvernamental deferit justiţiei

Inspector guvernamental deferit justiţiei

Fostul inspector guvernamental Alexandru Busuioc a fost trimis în judecată de procurorii gorjeni în dosarul strămutaţilor de lux. Acesta este acuzat că, prin intermediul mai multor falsuri şi profitând de funcţia sa, a beneficiat de o vilă construită în centrul Craiovei din banii companiei miniere.

Busuioc, în prezent înalt funcţionar în actualul guvern, a fost deferit justiţiei împreună cu arhitectul craiovean Marius Exacustodian Hanţiu-Oroveanu şi cu Dumitru Albulescu, angajat al Exploatării Miniere Roşia, toţi inculpaţi pentru mai multe fapte de corupţie.

Procurorii gorjeni susţin că Busuioc, în calitate de inspector guvernamental, a determinat mai mulţi funcţionari ai Companiei Naţionale a Lignitului Oltenia şi ai Institutului de Proiectări din Craiova să întocmească în fals mai multe documente pentru a beneficia de reconstrucţia unei vile din banii statului. Pe modelul deja cunoscut al strămutărilor de lux, înaltul funcţionar a cerut ca, în schimbul unei case bătrâneşti de 117 mp, din comuna gorjeană Fărcăşeşti, să-i fie construită în Craiova o vilă de 705 mp. Procurorii au stabilit că prejudiciul produs companiei miniere pe această cale se ridică la peste 1,3 milioane de lei.

În acelaşi dosar, alţi 16 angajaţi ai fostei CNLO, ai EMC şi ai ICSITPML Craiova au fost scoşi de sub urmărire penală pentru că şi-au recunoscut faptele, alegându-se însă cu câte o amendă administrativă de o mie de lei fiecare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII