23.3 C
Craiova
vineri, 19 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTopul orașelor cu cea mai bună mâncare din lume

Topul orașelor cu cea mai bună mâncare din lume

Unii călători aleg un city break în funcție de oferta culturală a destinației. Alții se uită la orașele cu viață de noapte agitată sau optează pentru o destinație care găzduiește un festival sau un eveniment. Dar pentru mulți turiști, cea mai interesantă parte a oricărei călătorii este mâncarea.

Sunt și călători care se trezesc în prima zi de călătorie entuziasmați de toate deliciile culinare care îi așteaptă: de la piețele întinse care oferă delicatese locale, la mâncarea de stradă la ore târzii, la restaurantele independente care servesc mâncăruri deosebite pe care nu le veți uita prea curând.

La acești călători gurmanzi s-a gândit și publicația londoneză Time Out care a făcut un nou clasament al celor mai bune orașe din lume din punct de vedere al mâncării, transmite Hotnews.

Pentru a întocmi această listă, Time Out a intervievat mii de locuitori ai orașelor din întreaga lume, chestionându-i pe localnici cu privire la opțiunile alimentare din orașul lor, punând accentul pe calitate și accesibilitate. Editorii Time Out au analizat rezultatele, incluzând în clasamentul rezultat orașul cu cel mai mare punctaj pentru fiecare țară.

Cele mai bune orașe pentru mâncare în 2024

 1. Napoli, Italia
 2. Johannesburg, Africa de Sud
 3. Lima, Peru
 4. Ho Chi Minh City, Vietnam
 5. Beijing, China
 6. Bangkok, Thailanda
 7. Kuala Lumpur, Malaezia
 8. Mumbai, India
 9. Dubai, EAU
 10. Portland, SUA
 11. Liverpool, Marea Britanie
 12. Medellín, Columbia
 13. Sevilla, Spania
 14. Porto, Portugalia
 15. Marrakech, Maroc
 16. Lyon, Franța
 17. Sydney, Australia
 18. Montreal, Canada
 19. Osaka, Japonia
 20. Copenhaga, Danemarca

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS