15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalÎnchisorile britanice, raiul puşcăriaşilor

Închisorile britanice, raiul puşcăriaşilor

Având la dispoziţie televizoare, telefoane mobile, mic dejun la pat, droguri şi chiar prostituate, deţinuţii britanici duc o viaţă atât de „dulce“, încât nu mai vor să iasă, a afirmat ieri un responsabil sindical, citat de AFP. „Nu este bine ca deţinuţii să-şi poată alege meniul, pentru că au o viaţă mult prea dulce în închisoare şi nu mai vor să iasă“, a explicat Glyn Travis, secretar general adjunct al Asociaţiei gardienilor din închisori, spunând că sistemul se confruntă cu o criză gravă.

Travis a spus că mai multe persoane au intrat prin efracţie într-o închisore din Yorkshire, escaladând zidul cu ajutorul unor scări, pentru a le livra droguri şi telefoane mobile deţinuţilor. De asemenea, el a precizat că, de mai multe ori, au fost prinse şi prostituate. „Dacă persoane din afară pot sprijini scări de zidurile închisorii noaptea, ele pot să o facă şi ziua şi, într-un astfel de moment, ar fi uşor pentru deţinuţi să evadeze“, a adăugat oficialul. El a menţionat că „deţinuţii primesc un salariu pe perioada încarcerării, au un pat, televizor în toate celulele, antenă de satelit, telefon gratuit, uneori li se aduce micul dejun la pat şi primesc un bonus în bani pentru bună purtare“. „Drogurile intră într-o cantitate atât de mare încât sunt mai ieftine în închisoare“, a subliniat el. „În unele închisori există zone interzise, pentru că deţinuţii au un control total acolo. Personalul este insuficient“, a adăugat Travis.

Potrivit Mediafax, sistemul penitenciar din Anglia şi Ţara Galilor este în criză din cauza suprapopulării: cele mai recente statistici arată că 82.105 persoane erau închise pe 18 aprilie, capacitatea puşcărilor fiind de 83.048 de locuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII