15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRomii agresivi, opriţi cu o ploaie de gloanţe

Romii agresivi, opriţi cu o ploaie de gloanţe

Anchetatorii doljeni au stabilit, după primele verificări, împrejurările în care s-a petrecut scandalul de marţi seară, în urma căruia un poliţist şi un rom au ajuns în spital, primul – cu capul spart, iar al doilea – împuşcat în picior.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, marţi, în jurul orei 17.50, Elena Tulitu a sesizat poliţia despre faptul că ea şi soţul său au fost agresaţi de un grup de romi. Incidentul s-a petrecut la balta de la Fântânele, care este proprietatea familiei Tulitu, după ce mai multe persoane de etnie romă au fost surprinse în timp ce pescuiau ilegal. Nicolae Tulitu a declarat că scandalul a început din cauză că romii prinseseră puiet, după care a fost alergat pe marginea bălţii de aceştia, „dotaţi“ cu pistoale, săbii şi bâte. „I-am găsit pe marginea bălţii şi am văzut că aveau în juvelnic peşte puiet, pe care abia îl adusesem. Le-am zis că e păcat de el şi să-i dea drumul în apă. Atunci au început să înjure, să ameninţe şi să mă împingă. Am urcat în maşină, în care erau copilul şi soţia, şi am plecat, după care am anunţat poliţia. Ne-au urmărit cu trei maşini, însă am reuşit să scăpăm. Grav a fost faptul că fiul meu de cinci ani a asistat la aşa ceva, la ameninţări cu pistoale şi săbii“, a explicat Nicolae Tulitu.

 

Poliţist lovit cu un cuţit în cap

 

După ce s-a anunţat scandalul prin 112, spre locul incidentului a plecat un echipaj de poliţişti de la Postul din Vârvoru de Jos. Pe drum, în zona Ciutura, oamenii legii au văzut trei autoturisme care mergeau cu viteză mare. Poliţiştii au coborât din Loganul cu care se deplasau şi au făcut semnal regulamentar de oprire, însă şoferii celor trei autoturisme au mărit viteza.

Oamenii legii au scos pistoalele, mai ales că romii veneau cu maşinile spre ei, moment în care cele trei autoturisme cu care se deplasau aceştia au oprit. Au coborât aproximativ zece bărbaţi, aflaţi în stare de ebrietate, şi au început să înjure poliţiştii şi să-i ameninţe cu moartea, unul dintre ei având un cuţit în mână. Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că, „întrucât (romii – n.r.) se îndreptau ameninţător către poliţişti, aceştia i-au somat să se oprească şi, pentru că s-au apropiat la trei-patru metri de ei, au executat foc de avertisment în plan vertical. Nici de această dată nu s-au oprit. Au ajuns lângă şeful de post, pe care l-au lovit cu mânerul cuţitului în cap, acesta pierzându-şi cunoştinţa. Ajutorul şefului de post, pentru a-şi apăra colegul şi propria viaţă, a executat foc către grupul de agresori, rănindu-l pe unul dintre ei în picior“.

 

Filtre şi împuşcături pentru prinderea agresorilor

 

Dacă au văzut că poliţiştii nu glumesc, agresorii s-au urcat în autoturisme şi au fugit. Oamenii legii au amplasat filtre la mai multe intrări în municipiul Craiova şi în zona Bucovăţ, însă romii au refuzat să oprească la semnalele lor şi au forţat trecerea, atunci fiind folosit din nou armamentul din dotare. Poliţiştii doljeni au reuşit să oprească un Mercedes ML înmatriculat în Belgia, în care se aflau Salimbăr Nicolae, de 25 de ani, Sonierd Nistor, de 39 de ani, şi Pătru Nistor, de 34 de ani, toţi din Craiova, ultimul fiind cel împuşcat în picior. El a declarat că lucrurile nu s-au întâmplat cum spun poliţiştii şi că el a fost împuşcat fără somaţie, după care l-a lovit pe poliţistul care a tras.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova îi cercetează pe romii respectivi pentru comiterea infracţiunii de ultraj cu violenţă asupra poliţistului. Ei au precizat că se fac investigaţii pentru identificarea tuturor participanţilor la scandal şi a celorlalte două autoturisme. Mercedesul a fost ridicat de poliţişti pentru investigaţii, la prima vedere stabilindu-se că prezintă mai multe orificii produse de gloanţe.

Răniţi

Agentul-şef Anuţian Popa, şeful de post din Vârvoru de Jos, a fost externat ieri-dimineaţă din Spitalul de Urgenţă Craiova, starea sa de sănătate fiind bună. Pătru Nistor, romul împuşcat în picior, a fost transportat ieri-dimineaţă la Spitalul „Floreasca“ din Bucureşti pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

83 COMENTARII