18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSingură pe munte

Singură pe munte

Marinela Egyed, fetiţa rătăcită pe munte, a povestit de pe patul spitalului întâmplările prin care a trecut şi cum a reuşit să supravieţuiască o săptămână în pădurile din Parâng.

 

Speranţa a fost cea care a călăuzit-o prin desişul muntelui timp de o săptămână pe Marinela Egyed, de 14 ani. Tot timpul petrecut rătăcind prin pădure s-a gândit la mama sa. Dorul de cea care i-a dat viaţă a făcut-o să uite de foame şi de sete. „Am vrut să mă întorc la drumul principal şi m-am rătăcit. Am trecut prin apă şi prin unele locuri în care zăpada îmi ajungea până la brâu. A fost groaznic, dar nu m-am pierdut cu firea. Speram să mă găsească cineva şi să ajung în braţele mamei mele. Îmi era tare dor de ea şi de fraţii mei“, a povestit cu lacrimi în ochi Marinela. Cu părul castaniu şi ochii luminaţi de bucuria imensă pe care o trăieşte, fetiţa povesteşte că nici o clipă nu şi-a pierdut speranţa că va ajunge din nou acasă. Nici foame nu i-a fost timp de o săptămână, pentru că, spune ea, s-a gândit întotdeauna la familie şi asta a făcut-o să fie şi mai puternică.

 

„Am vrut să beau apă dintr-o baltă…“

 

Marinela a spus că nu i-a fost teamă că ar fi putut fi atacată de animale şi că s-a gândit mereu că va fi salvată: „Nu mi-a fost frică nici de întuneric, nici de animalele pădurii. Mi-am făcut singură curaj, pentru că nu era nimeni lângă mine să mă îmbărbăteze. Am vrut să beau apă dintr-o baltă, dar am alunecat şi am căzut în apa murdară şi îngheţată. Am mers prin pădure cu hainele ude şi îmi era tare frig, dar nu m-am lăsat învinsă“, a mai povestit fetiţa. Marinela a fost găsită de doi lucrători forestieri, care au venit la tăiat de lemne şi, întâmplător, au zărit trupul plăpând al copilei ghemuit într-un vagon forestier. Era îngheţată şi în stare de şoc. Aceştia au declarat că, dacă ar mai fi stat o zi pe munte, minora nu ar mai fi avut nici o şansă să fie găsită în viaţă din cauza temperaturilor destul de scăzute. Marinela este în prezent internată la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, având-o alături pe mama sa. Şeful Secţiei pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu, medicul Dumitru Butulescu, a declarat că starea de sănătate a minorei este bună, însă va fi transferată la Secţia boli infecţioase întrucât suferă de o afecţiune a ficatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS