15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident cauzat de o depăşire neregulamentară

Accident cauzat de o depăşire neregulamentară

Şase persoane au fost rănite ieri-dimineaţă, în jurul orei 10.30, pe DN 55, în apropierea comunei Rojişte – Dolj, în urma unui accident de circulaţie în care au fost implicate trei maşini.

Conform poliţiştilor de la rutieră, Marinel Ilie, de 41 de ani, din Craiova, care conducea un Logan dinspre Bechet către Craiova, în apropierea localităţii Rojişte, s-a angajat într-o depăşire nepermisă şi a lovit frontal o Dacia Break cu remorcă, condusă regulamentar din sens invers de Florea Vasile, de 50 de ani, din Rojişte. În urma impactului cu Loganul, Dacia Break a fost lovită din spate de un Cielo care circula în aceeaşi direcţie de mers. În urma accidentului, şase persoane au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Craiova. Medicii au stabilit că trei persoane au fost rănite uşor, iar două au scăpat fără nici o zgârietură. A şasea persoană, Constantina Lungu, de 67 de ani, din Rojişte, a fost rănită grav, suferind mai multe fracturi.

 

Cercetat pentru vătămare corporală

 

Poliţiştii de la rutieră au stabilit că accidentul s-a produs din cauza unei depăşiri neregulamentare efectuate de şoferul Loganului, în acea zonă depăşirea fiind interzisă, acest lucru fiind semnalizat printr-un indicator şi marcaj – linie continuă. La producerea accidentului a contribuit şi vizibilitatea scăzută, la acea oră fiind ceaţă pe DN 55.

„Din primele cercetări s-a stabilit că şoferul Daciei Logan, pe fondul vizibilităţii reduse, s-a angajat într-o depăşire interzisă în acea zonă şi a lovit frontal o Dacia Break, care circula regulamentar din sens invers“, a declarat subcomisar Maria Vasile, purtătoarea de cuvânt a IPJ Dolj.

Poliţiştii au stabilit că şoferul autoturismului Cielo nu a păstrat distanţa regulamentară faţă de autoturismul din faţă, Dacia Break condusă de Florea Vasile, şi nu a mai putut evita impactul.

Potrivit poliţiştilor de la rutieră, şoferul Loganului este cercetat pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII