23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRutiera, suprasolicitată de Sărbători

Rutiera, suprasolicitată de Sărbători

Poliţia Rutieră craioveană lucrează din plin în perioada Sărbătorilor, din cauză că numărul evenimentelor rutiere este din ce în ce mai mare, media zilnică fiind de două-trei ori mai mare decât cea obişnuită. Numai în registrul de tamponări sunt zilnic peste 100 de intrări, iar craiovenii fac coadă la ghişeul de pe strada Câmpia Islaz.

Conform reprezentanţilor Poliţiei Rutiere, cauzele frecvente sunt neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, cu carosabil fie umed, fie acoperit cu gheaţă, neacordarea de prioritate, nerespectarea semnificaţiei indicatoarelor rutiere şi nerespectarea distanţei regulamentare între autovehicule. „În această perioadă este necesară atenţie sporită. Circulaţia este îngreunată de numărul mare de participanţi la trafic, şoferii ar trebui să ţină cont de aglomeraţie şi de condiţiile meteo“, a declarat Emil Zuican, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere.

Consumul de băuturi alcoolice, mai ridicat de Sărbători, îşi spune cuvântul în ceea ce priveşte numărul accidentelor înregistrate pe drumurile publice, fiind altă cauză majoră a producerii acestora, conform Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). Consumul de alcool alături de neadaptarea vitezei şi traversările neregulamentare au stat la baza a 22 de accidente grave, patru morţi şi 27 de răniţi grav fiind înregistraţi miercuri, conform paginii de internet a IGPR.

Poliţiştii de la Rutieră recomandă şoferilor să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum şi să circule cu viteză redusă. Totodată, şoferilor le este recomandat să păstreze o distanţă suficientă între autovehicule pentru a putea opri în siguranţă atunci când condiţiile de deplasare o impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII