23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024

Razie în Craiova

Jandarmi, poliţişti şi comisari ai Gărzii Financiare au „luat cu asalt“ sâmbătă noapte străzile şi discotecile din Craiova şi Malu Mare, într-o amplă acţiune de control.

Controlul a venit pe fondul scandalurilor din ultima perioadă din municipiu şi a avut ca scop combaterea faptelor antisociale şi respectarea legalităţii în domeniul deţinerii armelor de foc. 170 de jandarmi, ofiţeri şi subofiţeri din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova şi 60 de poliţişti din cadrul IPJ Dolj, precum şi trei comisari din cadrul Gărzii Financiare doljene au participat la razie. Controlul a vizat opt locaţii din Craiova şi Malu Mare, staţia peco din zona Ciupercă şi cluburi din municipiu, printre care Krypton, Mirage, Medieval şi Crama Băniei.

Jandarmii au descoperit o sabie ninja de 83,5 centimetri lungime cu ocazia unui control efectuat la un autoturism Toyota Land Cruiser, cu numărul de înmatriculare DJ-57-FUL. Lui Vasile Zătreanu, de 19 ani, din localitatea argeşeană Bughia de Sus, asupra căruia a fost găsită sabia, i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port ilegal de armă albă. Alte cinci persoane au fost depistate cu pistoale pentru care aveau, însă, acte de provenienţă. Poliţiştii le-au invitat totuşi la sediul IPJ, pentru o verificare amănunţită. Altă sabie a fost descoperită la Malu Mare, în zona barului „Mario Disco Bar“, într-un automobil Rover abandonat.

Nu au lipsit protestele

Timp de trei ore, începând cu ora 1.00 până la ora 4.00, a încetat distracţia în cluburile controlate, iar străzile s-au aglomerat de cei care au ieşit cu mic, cu mare din discoteci şi de maşinile oprite pentru verificări de către poliţiştii rutieri care au luat parte la acţiune. Deranjaţi că li s-a cerut să se legitimeze, câţiva au protestat deschis, aşa cum se poate vedea în filmul scurt pe ediţia on line a GdS. Controlul jandarmilor a decurs fără incidente.

Raziile vor continua

Jandarmii şi poliţiştii au legitimat 468 de persoane, iar alte 85 au fost percheziţionate. 50 de persoane au fost duse la Secţia 2 Poliţie Craiova, amprentate şi fotografiate, majoritatea minori ce nu au prezentat actele de identitate ori se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Cu ocazia acestui control au fost oprite şi controlate 110 autovehicule şi s-au aplicat 18 amenzi. Garda Financiară a amendat barul din Malu Mare cu 80 de milioane de lei vechi şi l-a închis pentru o perioadă de trei luni. Krypton, clubul din zona Institut din Craiova, a fost controlat ieri de comisarii Gărzii Financiare, deoarece, la momentul raziei, contabila acestei societăţi comerciale nu a fost de găsit.

Acţiunea a fost planificată de colonel Ion Constantin, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, împreună cu comisar – şef Georgel Enescu, inspector – şef al IPJ Dolj. „Acţiuni de acest gen vor avea loc şi în perioada următoare“, a declarat locotenent Cosmin Mirea, purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII