17.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBonuri de motorină false la APIA Mehedinţi

Bonuri de motorină false la APIA Mehedinţi

Procurorii au descoperit la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Mehedinţi şapte bonuri valorice false, în urma unei anchete la nivel naţional, declanşată după ce la mai multe sedii din ţară ale agenţiei s-au găsit bonuri false în valoare de 150.000 de lei.
Marian Sârbu, directorul APIA Mehedinţi, a declarat că bonurile false valorau 50 de milioane de lei vechi şi au fost depistate în momentul în care au fost aduse spre decontare de furnizori. Toate bonurile fuseseră folosite pentru achiziţionarea de motorină. Sârbu spune că valoarea este nesemnificativă, dacă luăm în calcul faptul că în Mehedinţi s-au emis, în anul 2007, bonuri valorice în valoare totală de 21.380.379,77 lei.
APIA a anunţat vineri, 23 noiembrie, că a depistat, în urma controalelor efectuate în cinci judeţe, bonuri valorice, primite de fermieri pentru înfiinţarea culturilor de toamnă, falsificate, prejudiciul estimat fiind de peste 150.000 de lei.
„În unele centre judeţene ale APIA au fost identificate bonuri valorice care nu prezentau elementele de securitate, fiind suspectate că ar fi falsificate. Conducerea APIA a dispus declanşarea unor controale pentru verificarea sesizărilor primite. În urma acestora, au fost ridicate bonurile posibil falsificate şi s-a emis o notă internă prin care se transmite funcţionarilor APIA obligaţia de a controla cu atenţie sporită aceste documente şi de a raporta orice altă situaţie similară“, se arăta într-un comunicat remis de APIA în urmă cu câteva zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS