16.2 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMinor lovit de tată, fugit de acasă

Minor lovit de tată, fugit de acasă


Poliţiştii Secţiei 1 Craiova au fost sesizaţi joi de Săndel Marian Cepoi, de 42 de ani, din Craiova, că fiul său Andrei a plecat de acasă în noaptea anterioară şi nu a mai revenit. Cu o zi înainte, băiatul fusese lovit, în faţa colegilor de clasă, de tatăl său, din cauza notelor proaste şi a absenţelor.

 

Note proaste şi absenţe

 

Andrei Cepoi este elev la Şcoala nr. 16 din Craiova, în clasa a VII-a. Din declaraţiile dirigintei Maria Căpăţână, este unul dintre copiii care creează probleme în timpul cursurilor. „În general, este o clasă cuminte, disciplinată, dar Andrei face notă discordantă. Vorbeşte în timpul cursurilor, lipseşte. La mine nu deranjează orele, dar alţi colegi se plângeau“, a declarat Maria Căpăţână.

În catalogul clasei, în dreptul lui Andrei, este notat cu creionul de unul dintre profesori un punct scăzut la purtare, iar în rubricile materiilor sunt mai multe note de 2 şi 3. Părinţii se preocupă constant de situaţia şcolară a băiatului, plătind chiar ore de meditaţie. Cu toate acestea, el tot are note proaste fiindcă nu învaţă şi nu este cuminte, spun cadrele didactice. Săndel Cepoi a trecut pe la şcoală miercuri, iar diriginta l-a informat despre situaţia lui Andrei.

„Merg des la şcoală. Diriginta mi-a spus că şi marţi a lipsit vreo trei ore, că are note proaste şi absenţe. Atunci nu s-a întâmplat nimic. La 12.30 m-am dus să îl iau pe cel mic (Daniel, fratele lui Andrei, elev în clasa I – n.r.) şi am trecut iar pe la şcoală. Da, e adevărat, am dat în el chiar în faţa clasei, de faţă cu colegii…“, a declarat Săndel Cepoi.

 

Bilet de despărţire

 

Miercuri seară, la ora 22.00, băiatul era încă acasă, spune tatăl său, care a vorbit cu el înainte să plece la serviciu. Joi dimineaţă însă, la 6.30, când s-a trezit mama sa, în locul lui Andrei a găsit doar un bilet scris de băiat: „Mami, te rog să mă ierţi, prin gestul ăsta poate îmi revendic toate greşelile care or urma să le fac şi al doilea rând pentru a vă scăpa pe voi de greutăţi, şi îmi mai doresc ceva: să-i cereţi scuze lui nea Preda din partea mea pentru că s-a certat cu tati pentru mine. Pa Mami, Tati, Dani, şi vă rog să le spuneţi prietenilor şi colegilor mei să nu se îngrijoreze pentru mine, mă voi întoarce la timpul potrivit. Nu vă faceţi griji pentru mine. Nu mă căutaţi!“.

Livia Cepoi, mama băiatului, s-a dus imediat la şcoală să îl caute. Au urmat telefoane date rudelor, prietenilor sau bunicilor lui Andrei, la ţară. La ora 16.00, Săndel Cepoi s-a prezentat la Secţia 1 Poliţie, unde a sesizat dispariţia minorului. „Să vină acasă, că nu mai putem! Să vină acasă! Să vină acasă!“, a declarat cu lacrimi în ochi mama lui Andrei.

 

Căutat peste tot

 

Fotografia şi semnalmentele băiatului au fost transmise atât subunităţilor de poliţie din Dolj, cât şi Inspectoratului General al Poliţiei. Andrei are 1,60 m, păr negru, tuns scurt, ochi căprui, constituţie astenică, faţă prelungă, şi un semn particular în zona gâtului şi bărbiei. Când a plecat, minorul era îmbrăcat în pantaloni de blugi albaştri geacă de culoare neagră şi pantofi sport albi. Este dat în consemn general, inclusiv la frontieră, iar Poliţia de Proximitate doljeană a demarat căutările. „Persoanele care pot da relaţii ce pot ajuta la găsirea minorului sunt rugate să sune la cea mai apropiată unitate de poliţie sau la telefonul de urgenţă 112“, a declarat subcomisarul Maria Vasile, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII