18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFurtuna a făcut prăpăd în Craiova

Furtuna a făcut prăpăd în Craiova

Furtuna care s-a abătut ieri asupra Craiovei a făcut ravagii. Acoperişurile mai multor blocuri au fost distruse, copacii au fost smulşi din pământ, iar pe unele străzi apa a atins aproape o jumătate de metru.
La blocul 4, din cartierul Craioviţa Nouă, vântul puternic a rupt o parte din tabla acoperişului construit fără autorizaţie. De frică să nu le cadă în cap, locatarii au anunţat primăria şi Poliţia Comunitară. Angajaţii de la Serviciul Disciplina în Construcţii din primărie au declarat că îi vor amenda pe cei care locuiesc la ultimul etaj. „Le-am pus în vedere atunci să intre în legalitate, însă nu s-au conformat. Îi vom sancţiona din nou, poate de data asta se învaţă minte. Firma care a executat lucrarea trebuie să vină să fixeze cum trebuie tabla care s-a desprins. Aşteptăm să se mai liniştească puţin vântul pentru ca muncitorii să poată interveni“, a spus Gheorghe Daici, şeful serviciului. La fel s-a întâmplat şi la blocul 3 A, din Craioviţa Nouă, unde acoperişul fusese construit fără autorizaţie.
La nici doi paşi de blocul 4, vântul a scos din rădăcini doi copaci, pe care i-a trântit la pământ.
Furtuna de ieri a distrus şi două maşini. Pe Calea Bucureşti, în dreptul blocului R 10, un pom s-a prăbuşit pe o Dacie Logan, iar pe strada Traian Lalescu, în cartierul Rovine, un taxi a fost avariat de un copac, care se afla doar la câţiva metri de el. Ploaia care a căzut fără întrerupere a îngreunat circulaţia pe mai multe artere din oraş. În cartierul Rovine, lângă Poştă, pe o porţiune de circa două sute de metri, apa ajunsese la aproape o jumătate de metru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII