25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţiştii au pus elevii pe primul loc

Poliţiştii au pus elevii pe primul loc

IPJ Dolj a organizat, cu ocazia „Săptămânii Combaterii Criminalităţii“, un eveniment în centrul căruia s-au aflat şcolarii din Palilula, comuna Bucovăţ.

Acţiunea pe linie de prevenire a victimizării copiilor şi delincvenţei juvenile a avut loc la Şcoala cu clasele V-VIII din satul Palilula. În faţa tinerilor au ţinut discursuri subcomisar Maria Vasile, purtătoare de cuvânt a IPJ Dolj, agent-şef adjunct Nicolae Bâzdoacă, de la Postul de Poliţie Bucovăţ, precum şi directorul şcolii, profesor Marin Licuţ, în ideea de a le explica noţiunile de agresivitate şi violenţă, pentru o mai bună cunoaştere şi prevenire a acestor fenomene. „Sunteţi publicul de care ne bucurăm cel mai mult şi ne dorim să nu vi se întâmple nimic rău niciodată. Tocmai de aceea, colegii de la Postul de Poliţie Bucovăţ şi cadrele didactice sunt alături de voi“, le-a spus subcomisar Maria Vasile şcolarilor din Palilula.

Printre iniţiatorii acţiunii s-a aflat şi Mihaela Carauleanu, agent la Postul din comuna Bucovăţ, având experienţa a cinci ani în învăţământ. „În iarnă încercăm o iniţiativă asemănătoare, direcţionată tot către şcolari“, a declarat Mihaela Carauleanu.

Tot în cadrul acestui eveniment a fost vizionat un scurtmetraj – „Nu uita să fii bun!“ – şi a avut loc o festivitate de premiere a câştigătorilor concursului de desene realizate de elevii claselor V-VIII, care au primit cadouri din partea Organizaţiei World Vision România prin filiala Craiova, reprezentată de Geta Ungureanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS