23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalJandarmii au o nouă bază de antrenament

Jandarmii au o nouă bază de antrenament

Şeful Jandarmeriei Române, general maior doctor Costică Silian, şi reprezentanţii instituţiilor locale au fost alături de jandarmii din cazarma Craiova la inaugurarea celui mai nou complex sportiv de pregătire şi instruire, situat în apropierea Parcului Industrial Craiova. O scurtă slujbă religioasă a fost ţinută de Mitropolitul Olteniei, ÎPS Teofan, alături de preotul militar al Jandarmeriei Craiova.

Exerciţii demonstrative

Pe unul dintre terenurile de sport ale complexului, în faţa oficialităţilor doljene, jandarmii au făcut o serie de exerciţii care au atras admiraţia şi aplauzele asistenţei. Pentru început, câinii de serviciu, supravegheaţi de coordonatorii lor, şi-au demonstrat abilităţile. Au fost simulate prinderea unui infractor, precum şi o situaţie în care câinii sunt folosiţi pentru a tempera un grup de suporteri gălăgioşi şi puşi pe „fapte mari“. Apoi a fost simulată una dintre intervenţiile comune deja pentru efectivele jandarmeriei, când sunt sesizate prin apelul de urgenţă 112 despre un izbucnirea unui scandal. Intervenţia în forţă, focurile de armă (muniţie de exerciţiu, desigur), urmăririle cu maşini, imobilizarea infractorilor, toate au făcut deliciul spectatorilor din tribuna amenajată şi de pe marginea terenului de sport. Demonstraţia s-a încheiat cu prezentarea unor mişcări de luptă corp la corp.

Scurt istoric

Construirea noului complex de pregătire a cadrelor celor două unităţi de jandarmi din cazarma Craiova, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Fraţii Buzeşti“ şi Inspectoratul de Jandarmi „Litovoi Voievod“ Dolj, a început încă din 1998, când, pe măsura redimensionării activităţilor la grădina agrozootehnică, în locul serelor au fost ridicate primul teren de tenis de câmp, apoi cel de-al doilea, ulterior fiind amenajat un teren de fotbal gazonat în locul depozitelor de furaje. În 2006 au început lucrările de renovare a clădirii principale şi a împrejmuirilor acesteia, de extindere a terenurilor de sport, acestea fiind acoperite cu gazon artificial. Printre obiectivele principale de viitor se numără amenajarea în cadrul bazei de antrenament a unui poligon de tragere, a unei săli de sport, a unui teren de sport multifuncţional, precum şi a unei piscine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII