18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţişti anchetaţi

Poliţişti anchetaţi

Mai mult de jumătate dintre taxiurile care circulă în Valea Jiului aparţin unor firme ce îi au în spate pe poliţiştii de la circulaţie. Afirmaţia îi aparţine consilierului judeţean PRM, Costel Avram, care a cerut o anchetă la Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP). „Piraţii din Valea Jiului în taximetrie sunt chiar poliţiştii de la circulaţie. Deţin taxiuri prin rudele lor şi este normal să-şi urmărească interesul. Nu mi se pare normal ca aceia care ar trebui să aplice legea să fie implicaţi în aceste afaceri. Dacă vor afaceri, să iasă din poliţie şi să treacă în civilie. Cum poate un agent de la circulaţie să amendeze taxiul lui? Am cerut o anchetă la IJP, iar conducerea m-a asigurat că se vor lua măsuri împotriva acestor poliţişti“, a declarat consilierul judeţean Costel Avram.

Şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Hunedoara, Remus Sabău, a declarat că patru persoane din cadrul biroului Poliţiei Rutiere Valea Jiului sunt cercetate pentru că ar avea firme de transport, ancheta fiind coordonată chiar de inspectorul-şef al IJP, Alexandru Roşioru Drăghici.

Agentul Cristian Strama, de la Poliţia Rutieră, Nicolae Tiutiuc, poliţist la Petroşani, agentul Tiberiu Becsug, din cadrul Poliţiei Rutiere, şi agentul Iulian Toader sunt în atenţia conducerii IJP.

Mai mult, Costel Avram a declarat că pe mână cu transportatorii sunt şi unii primari sau funcţionari din primării şi consilieri locali. „Şeful de la Serviciul de Transport Public din cadrul Primăriei Petroşani deţine, împreună cu directorul unei bănci, o firmă de taxiuri. Cum poate el să iasă în control şi să amendeze pentru nereguli taximetriştii? Alt consilier din Petrila, Boantă, prin firma pe care o administrează- SC Com Prod Lunca SRL-, şi-a eliberat 25 de autorizaţii pentru taxiuri, iar acum vrea să-i scoată pe cei cu maxitaxi din Petrila“, a afirmat Costel Avram.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII