23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVictima accidentului mortal de la Işalniţa, identificată

Victima accidentului mortal de la Işalniţa, identificată

Bărbatul lovit mortal luni de un autoturism Dacia Logan în zona Combinatului Chimic de la Işalniţa a fost identificat ca fiind Dumitru Birou, de 69 de ani, din localitatea Işalniţa. Bărbatul a fost lovit în plin de autoturismul condus de Adrian Hodoboc, de 31 de ani, din Coţofenii din Faţă, în timp ce se angajase în traversarea străzii printr-un loc nepermis.

„Nu am văzut ce s-a întâmplat, dar am auzit scrâşnet de frâne, apoi o bubuitură. Prima dată am crezut că s-a lovit o maşină de parapetul din mijloc. Când am ieşit lângă gard, am văzut maşina oprită acolo“, a declarat Segică Iovan, paznic la firma de dezmembrări auto din apropierea locului accidentului.

Cercetările efectuate de poliţişti au stabilit că, în urma impactului, Dumitru Birou a fost proiectat în parbrizul Loganului, care s-a spart, fiind apoi aruncat peste maşină şi aterizând pe lunetă. Bărbatul a murit pe loc. Medicii de pe ambulanţa sosită la faţa locului nu au putut decât să constate decesul.

Cauza accidentului este traversarea neregulamentară a străzii, însă cercetările continuă pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs acest incident. Din măsurătorile efectuate de poliţişti la faţa locului reiese că distanţa de frânare a automobilului, a cărui viteză urmează să fie stabilită în urma unei expertize, a fost de 92 de metri, în condiţiile în care există o restricţie de viteză pe sectorul de drum respectiv. Şoferul Loganului, Adrian Hodoboc, a fost testat cu aparatul etilotest, constatându-se că nu consumase băuturi alcoolice.

Un accident similar s-a produs în aceeaşi zi pe raza localităţii Galicea Mare, judeţul Dolj. Paraschiva Dragotă, de 77 de ani, din Băileşti, a fost accidentată uşor de un autoturism Opel Astra, condus de Adrian Sârbu, de 24 de ani, din Galiciuica, după ce s-a angajat în traversarea străzii printr-un loc nemarcat şi fără să se asigure.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS