14 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalŞi-a mutilat soţia cu toporul, apoi s-a spânzurat

Şi-a mutilat soţia cu toporul, apoi s-a spânzurat

Un caz cutremurător s-a petrecut luni după-amiază în comuna Corbu – Olt. Un bărbat şi-a mutilat soţia cu toporul, apoi s-a spânzurat într-o anexă din gospodărie.

Descoperirea macabră a fost făcută chiar de fiul celor doi, Ion Enuţă. Acesta l-a văzut mai întâi pe tatăl său, Marin, de 58 de ani, atârnând într-un ştreang într-o anexă. Ion a fugit apoi în casă, să vadă ce face mama sa. Stupefiat, băiatul a găsit-o pe Anişoara întinsă pe pat, într-o baltă de sânge. Mai multe echipaje de poliţie s-au deplasat la faţa locului, pentru cercetări. Anişoara Enuţă a fost transportată la Spitalul Judeţean Slatina. Potrivit medicului de gardă de la Urgenţe, Cornel Fulga, femeia este în stare gravă şi are şanse minime de supravieţuire. Anişoara a fost transportată apoi la Spitalul de Urgenţă Craiova, fiind internată în Secţia Neurochirurgie.

 

Lovituri cu toporul

Anişoara şi Marin Encuţă aveau împreună doi copii, pe Ion, şi o fată căsătorită în Icoana. Oamenii nu aveau pensie şi munceau cu ziua pe la vecini. Banii pe care îi câştigau îi cheltuiau însă pe alcool, după cum susţin fratele lui Marin, Nicolae, şi primarul comunei, Constantin Dinuţ.

Certurile şi violenţa deveniseră un obicei între cei doi soţi. Nicolae spune că, din cauza scandalurilor, Anişoara l-a părăsit în nenumărate rânduri pe Marin. „A bătut-o de multe ori până acum. A tăiat-o şi cu cuţitul. Anişoara a plecat mereu la Icoana, la părinţii ei, dar Marin se ducea după ea şi o lua acasă. Îi tot ziceam să se potolească“, a povestit Nicolae.

Aşa s-a întâmplat şi luni. Bărbatul s-a întors bucuros acasă pentru că se împăcase cu soţia sa. După ce au sărbătorit evenimentul, cei doi au consumat câteva pahare cu alcool, iar apoi s-au luat la harţă. Orbit de furie, Marin a pus mâna pe topor şi a lovit-o pe soţia sa de mai multe ori în cap. Crezând, probabil, că femeia a murit, s-a dus într-o anexă şi şi-a pus capăt zilelor.

 

Marin voia de mai mult timp să-şi omoare soţia

 

Nicolae Encuţă susţine că fratele său ameninţa de ceva vreme că-şi va omorî nevasta. „Spunea de mult că îşi omoară nevasta. Parcă înnebunea atunci când bea. Amândoi au fost internaţi la dezalcoolizare, dar degeaba. Când beau, era scandal la ei în casă“, a mai spus Nicolae.

Primarul Constantin Dinuţ a spus că, atunci când nu consuma alcool, Marin Enuţă era un om la locul lui: „Te puteai înţelege cu el. La băutură făcea urât. Bea împreună cu soţia, apoi se certau“.

Astăzi, Marin Enuţă va fi condus pe ultimul drum de familie şi de prieteni, în timp ce soţia sa luptă să trăiască pe patul unui spital din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS