15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljIncendiul de la Brădeşti-Almăj a reizbucnit

Incendiul de la Brădeşti-Almăj a reizbucnit


După ce flăcările au devastat joi 65 de hectare de teren lângă comuna Brădeşti, judeţul Dolj, focul a reizbucnit ieri în zonă. Incendiul a cuprins şi pădurea din apropiere, distrugând însă doar litiera.

Un incendiu de vegetaţie uscată şi lăstăriş a izbucnit joi dimineaţă, în jurul orei 10.00, pe câmpurile dintre localităţile doljene Almăj şi Brădeşti. Flăcările au distrus 35 de hectare de vegetaţie uscată şi 30 de hectare din lăstărişul şi litiera pădurii din zonă. Cauza probabilă a incendiului a fost focul deschis la marginea suprafeţei de teren acoperit cu vegetaţie uscată. Ieri-dimineaţă, pompierii au fost sesizaţi prin numărul de urgenţă 112 despre un nou incendiu, în continuarea celui de joi.

„Probabil vântul a purtat scântei şi vegetaţia uscată s-a aprins iaraşi“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, George Vâlceleanu.

Desfăşurare impresionantă de forţe

 

Pentru stingerea incendiului de joi a fost nevoie de intervenţia a două autospeciale de la Secţia de Pompieri Işalniţa, precum şi a grupării operative de la ISU Dolj, care a solicitat încă o autospecială de la Detaşamentul 1 de Pompieri. Din cele 30 de hectare de litieră şi lăstăriş, zece aparţin Ocolului Silvic Filiaşi, iar 20 se află în proprietate privată. Pompierii au reuşit să stingă incendiul după 12 ore de luptă cu flăcările, înainte de a ajunge la copaci.

Focul izbucnit vineri a necesitat intervenţia unor forţe mult mai numeroase, dispersate în funcţie de focarele de incendiu. Dimineaţa, în jurul orei 10.00, intrase în pădurea din apropiere, consumând litiera, precum şi lăstărişul şi vegetaţia uscată de pe suprafaţa învecinată. La ora 15.00, la faţa locului se deplasaseră patru autospeciale de la Secţia de Pompieri Işalniţa şi una de la Serviciul de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă Filiaşi. Primăriile din cele două comune, Brădeşti şi Almăj, au adus 60 de persoane, alături de care 25 de cadre de la ISU şi şase de la Ocolul Silvic Filiaşi participau la izolarea şi stingerea flăcărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS