16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCredite pe acte false

Credite pe acte false

O femeie din Cosoveni a fost retinuta de politisti pentru ca a „fabricat“ documente, in baza carora 46 de consateni au primit ilegal credite de la BCR.


Mihaita Mititelu, de 45 de ani, din comuna doljeana Cosoveni, a fost retinuta joi de politistii doljeni de la Serviciul de Investigarea Fraudelor, pe baza unei ordonante emise de procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Dolj. Femeia este cercetata pentru complicitate la infractiunea de inselaciune, fiind acuzata ca a „fabricat“ documente false, pe baza carora cel putin 46 de persoane din aceeasi comuna ar fi primit ilegal credite de la BCR.


46 de tepe


In urma cercetarilor, politistii de la Investigarea Fraudelor au stabilit ca, in perioada noiembrie – decembrie 2006, Mihaita Mititelu a completat in fals pentru mai multe persoane din Cosoveni carti de munca având date nereale privind vechimea in munca si adeverinte de salariat purtând semnatura mai multor societati comerciale, documente care au fost folosite in mod fraudulos pentru obtinerea unor credite de nevoi personale de la mai multe agentii din Craiova ale BCR.


De altfel, toti cei 46 de beneficiari ai imprumuturilor pe baza de acte false sunt cercetati pentru inselaciune, fals si uz de fals.


Desi Mihaita Mititelu nu a recunoscut nimic din acuzatiile care i se aduc, politistii au facut o expertiza grafica, pe baza careia au stabilit ca scrisul de pe documentele false ii apartine femeii din Cosoveni. Mai mult decât atât, au audiat peste 40 dintre beneficiarii falsurilor, care au recunoscut ca s-au folosit pentru obtinerea imprumuturilor de falsurile fabricate de consateana lor, careia i-ar fi dat fiecare sume considerabile, cuprinse intre 20 – 40 de milioane de lei vechi din imprumuturile primite de la banca.


Falsuri la xerox


Oamenii legii se mira ca aceste falsuri n-au fost descoperite de functionarii bancari, desi erau de-a dreptul grosolane, constând in copii xerox de pe carti de munca reale ale altor persoane, ba chiar si copii, facute tot la xerox, dupa stampilele unor firme. Prejudiciul total adus bancii prin creditele acordate ilegal si nerambrusate se ridica, potrivit estimarilor politistilor, la peste 500.000 de lei (cinci miliarde de lei vechi). Cercetarile au fost ingreunate si de faptul ca banca prejudiciata nu si-a dat suficient concursul la descoperirea autorului falsurilor.


Deocamdata, Mihaita Mititelu a fost „cazata“ in arestul politiei doljene, urmând sa fie prezentata in fata judecatorilor de la Tribunalul Dolj cu propunerea de arestare preventiva. Ramâne de vazut daca judecatorii emit pe numele femeii mandatul de arestare solicitat de procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU