16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAmenzi pentru soferii de tir

Amenzi pentru soferii de tir

Politia Rutiera Craiova i-a sanctionat ieri pe conducatorii autocamioanelor care se deplasau pe strada Corneliu Coposu, ignorând restrictiile de greutate.


Politia Rutiera Craiova a desfasurat ieri o actiune de depistare si sanctionare a soferilor care intrau cu tirurile si camioanele pe trasee pe care este interzis accesul vehiculelor grele.


Un echipaj de politie s-a postat in dreptul intrarii in Parcul „Romanescu“, pentru a supraveghea circulatia pe strazile Unirii si Corneliu Coposu, in conditiile in care masinile cu o greutate mai mare de trei tone nu au voie sa circule pe Unirii, iar celor cu masa mai mare de 3,5 tone le este interzis sa intre pe strada Corneliu Coposu.


Doua amenzi in cinci minute


Nici n-au coborât bine din masina de serviciu, ca au dat nas in nas cu un tir care venea pe strada Corneliu Coposu dinspre strada Caracal. Tras pe dreapta, soferul, craioveanul Nicolae Gaman, a recunoscut: „Vin rar prin zona si nu vazui indicatoru’. Daca asta e regulamentu’, nu ma pun eu cu el, recunosc ca am gresit“.


Nici nu terminasera de completat procesul-verbal, ca politistii au fost nevoiti sa opreasca din drum alt autocamion. Soferul, Ion Ciorogaru, din Novaci – Gorj, s-a aratat foarte furios de faptul ca nu i se permite sa intre cu camionul cu remorca pe strada Coposu, ci i se impune sa urmeze un alt traseu, pe strada Râului: „Cine a stabilit traseul pe acolo pentru camioane a facut o mare greseala. Si-a batut joc de noi! Ne cer sa mergem pe acolo, mai ales ca sunt si restrictii de circulatie“. Si acest conducator auto s-a ales cu o amenda.


Politistii au continuat controalele vreme de câteva ore. „Soferii care nu s-au conformat restrictiei de greutate au fost sanctionati cu câte doua puncte de penalizare si patru puncte amenda“, a precizat agentul-sef principal Gheorghe Cociu, din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Dolj.


Solutia: centura de sud


Circulatia vehiculelor grele pe strada Corneliu Coposu da batai de cap si celor care locuiesc in zona. „Trec masinile astea mari si ne zguduie tot prin casa. Mi-a crapat si casa prin vreo doua locuri din cauza camioanelor“, sustine pensionara Maria Georgescu. „Daca e semn ca n-au voie sa treaca pe aici, atunci sa-si ia amenzi de la politie astia cu tirurile, sa se invete s-o ia pe unde trebuie“, a spus Ion Vasile, un alt localnic.


Pe de alta parte, soferii de autocamioane sunt nemultumiti ca, oficial, camioanele de mare tonaj care traverseaza orasul dinspre Calafat catre Caracal sau Bucuresti ar trebui s-o ia pe strada Râului, apoi prin fata Spitalului de Urgenta si in continuare pe bulevardul Mures, pentru a iesi in strada Caracal. Chiar si politistii recunosc ca un asemenea traseu este dificil, mai ales din cauza imbulzelii din fata spitalului. Solutia degrevarii orasului de traficul greu dinspre Calafat si Bechet ar fi centura de sud a Craiovei, care se afla insa in prezent doar in faza de proiectare.


Armata are alte reguli


Chiar in timp ce politistii de la Circulatie isi desfasurau controalele, o coloana militara formata din TAB-uri si camioane a trecut nestingherita pe strada Corneliu Coposu, fara ca militarilor sa le pese de indicatoarele care interzic traficul greu pe aceasta strada.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS