18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljIncendiu de proportii la Bârca

Incendiu de proportii la Bârca

Peste 6.000 de baloturi de lucerna ai unui proprietar de animale au fost mistuite de flacari ieri-dimineata, in localitatea doljeana Bârca, dupa ce o persoana ramasa neidentificata le-a incendiat.


Politistii si pompierii doljeni au fost sesizati ieri-dimineata, in jurul orei 5.30, despre faptul ca in localitatea Bârca, pe un teren al fostului CAP, a izbucnit un incendiu intr-un depozit de furaje, proprietatea unui localnic, Stefan Dervesteanu, de 39 de ani. La fata locului s-au deplasat doua autospeciale ale pompierilor, care au intervenit pentru stingerea incendiului. „Interventia pompierilor a fost ingreunata de vântul puternic, care a creat pericolul extinderii flacarilor. Din cauza faptului ca au ars numai furaje, a durat aproximativ patru ore pâna s-a reusit lichidarea focului“, a declarat George Vâlceleanu, purtatorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dolj. Pompierii doljeni, impreuna cu proprietarul, au stabilit ca au ars circa 6.000 de baloturi de lucerna, echivalentul a 300 de tone, paguba fiind estimata la peste 50.000 de lei.


„Am muncit degeaba anul asta“


Stefan Dervesteanu, proprietarul lucernei, a banuit de la inceput ca focul a fost pus de cineva, pentru ca, din patru sire, doua de lucerna si doua de paie, au ars numai sirele de lucerna, care nici macar nu erau apropiate, fiind asezate pe diagonala. „Sigur focul a fost pus, pentru ca a ars numai lucerna. Nu inteleg insa de ce a facut respectivul asa ceva, pentru ca eu nu am facut rau la nimeni, niciodata. Nici macar nu am deranjat pe cineva, si nici nu am intrat cu oile pe pamânturile oamenilor, asa cum mai fac ciobanii“, a povestit Dervesteanu. Barbatul, considerat cel mai mare crescator de oi din zona, proprietar a 600 de ovine, a mai spus ca incendiul de ieri este un dezastru pentru afacerea sa. Pe lânga faptul ca trebuie sa investeasca circa 50.000 de lei in lucerna, achizitionarea furajelor pe timp de iarna nu este un lucru foarte usor, putini fiind cei care vând lucerna in acest anotimp. „Nu stiu ce sa mai zic, nu mai am cuvinte. Este un dezastru pentru mine, inseamna ca am muncit degeaba anul asta“, a mai spus Stefan Dervesteanu.


Concluzia pompierilor: mâna criminala


Dupa stingerea incendiului, pompierii doljeni au stabilit conditiile in care s-a produs acesta. „Cauza incendiului a fost stabilita ca fiind o actiune intentionata, adica o persoana neidentificata a incendiat cu flacara deschisa lucerna“, a mai spus George Vâlceleanu. Cazul a fost preluat de politistii doljeni, care au demarat cercetarile pentru identificarea persoanei care a provocat incendiul soldat cu pagube materiale insemnate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS