15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVerdict contestat in dosarul Mihailesti

Verdict contestat in dosarul Mihailesti

Rudele victimelor decedate in urma exploziei de la Mihailesti au atacat cu apel sentinta data de Judecatoria Focsani, solicitând majorarea pedepselor pentru cei vinovati. Apelul urmeaza sa se judece la Tribunalul Vrancea.


Pe 20 decembrie, pronuntându-se in dosarul penal care viza explozia de la Mihailesti, Judecatoria Focsani ii condamnase la câte patru ani de inchisoare pe Ionel Ionut Neagoe, administrator al SC NEY TRANSPORT SRL Craiova, Mihai Guna, patronul SC MIHTRANS COM SRL Giubega, si Ion Gherghe, fost director general al Combinatului DOLJCHIM Craiova. Cei trei au fost gasiti vinovati pentru savârsirea infractiunilor de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, nerespectarea masurilor legale referitoare la protectia muncii si distrugere din culpa.


Tragedie cu 18 morti si 13 raniti


Reamintim ca tragedia de la Mihailesti a avut loc pe 24 mai 2004. Soferul craiovean Florin Marcu, angajat al firmei NEY TRANSPORT SRL, transporta cu un camion al firmei MIHTRANS 20 de tone de azotat de amoniu, incarcat de la DOLJCHIM Craiova. In comuna buzoiana Mihailesti, soferul a pierdut controlul directiei, iar masina s-a rasturnat in sant si a luat foc, apoi a explodat. Explozia a ucis 18 oameni – jurnalisti, pompieri, localnici si persoane aflate intâmplator prin zona, dar si pe soferul camionului. Alte 13 persoane (seful de post din Mihailesti, pompieri, localnici) au fost ranite. Unul dintre raniti a ramas fara un ochi, o femeie si-a pierdut aproape total vederea, iar unuia dintre pompieri i-a fost amputat un picior. Totodata, au fost distruse sapte vehicule, pagubele materiale totale ridicându-se la zeci de miliarde de lei vechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS