15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTineri retinuti pentru trafic de persoane

Tineri retinuti pentru trafic de persoane

Trei tineri severineni au fost retinuti in urma unei descinderi-fulger a politistilor de frontiera care, insotiti de un procuror DIICOT, au facut arestari de la domiciliu in cartiere din Drobeta Turnu Severin.


Tinerii au fost dusi la Parchet unde li s-a emis ordin de retinere pentru 24 de ore si s-a propus de catre procuror arestarea lor, propunere ce va fi analizata de judecatorul de serviciu de la Tribunalul Civil din Severin.


Ofiterii de la poarta Parchetului i-au bruscat pe ziaristi si nu le-au dat voie sa intre in cladire, cu toate ca era program cu publicul.


Tinerii retinuti de oamenii legii sunt banuiti de trafic de persoane, detinere de arme si trafic de influenta. Mai multe bunuri au fost confiscate de la domiciliile celor trei de catre politistii de frontiera mehedinteni, insotiti de un procuror din cadrul DIICOT. Acestia au pus sub sechestru si mai multe autoturisme, printre care o limuzina VW Passat si o dubita de transport persoane. Politia de frontiera din Mehedinti a emis un comunicat in legatura cu acest caz.


„Politistii de frontiera mehedinteni, sub coordonarea procurorului din cadrul DIICOT, au executat trei perchezitii domiciliare in municipiul Severin, la resedinta a trei persoane cercetate pentru savârsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de minori si trafic de migranti, trecere ilegala a frontierei de stat si a altor state, care in perioada 2005 – 2006 au racolat, transportat si transferat pe relatia România – Italia mai multi minori, din a caror exploatare au obtinut venituri importante“, a declarat comisar Valeriu Pera, purtator de cuvânt al IJPF Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS