16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPRM, interzis la cinstirea eroilor Revolutiei

PRM, interzis la cinstirea eroilor Revolutiei

Revolutionarii Baniei au depus ieri coroane la troita ridicata in centrul Baniei in cinstea momentelor din decembrie ’89. Le-au urmat exemplul autoritatile si partidele politice, mai putin Partidul România Mare, avertizat ca va iesi cu scandal daca participa la manifestare.


Revolutionari, preoti, jandarmi, militari, autoritati publice si institutii ale statului, noian de politicieni, laolalta, de cel putin zece ori mai multi decât asistenta, au participat ieri la cinstirea celei mai importante zi a Revolutiei din decembrie ’89. Sfintire, alocutiuni si depuneri de coroane in memoria celor aflati in prima linie a frontului anticomunism. Dar si o tensiune mocnita, generata de starea de conflict tacit intre mai multi revolutionari si PRM. Primii i-au anuntat pe membrii PRM Dolj sa nu vina la manifestari si ca, daca indraznesc totusi, ei nu raspund de reactia colegilor.


Unul dintre revolutionari, Constantin Paius, care s-a autointitulat initiatorul actiunii de excludere a PRM din rândul craiovenilor demni sa rememoreze clipele de foc ale lui Decembrie ’89, a spus ca nu intelege cum reprezentantii unui partid care s-a declarat impotriva condamnarii comunismului sa ia parte la o procesiune in memoria celor care chiar au darâmat comunismul: „Noi tocmai pentru asta am luptat, ca sa eliminam comunismul. Ei il apara. Si atunci, cum sa ii primim lânga noi? Nu au ce sa caute!“, a sustinut Paius, facând trimitere la circul din Parlamentul României iscat de seful PRM, Corneliu Vadim Tudor, in sedinta solemna a legislativului, in care presedintele Basescu a condamnat public comunismul, in baza raportului Tismaneanu.


Câtiva revolutionari au fost inarmati cu cartonase rosii si fluiere, pentru cazul in care PRM ar fi cutezat sa incalce consemnul. PRM nu a fortat nota si si-a retras coroana de flori asezata, dimineata, in rândul celorlalte aranjamente pregatite pentru ceremonial. Unii dintre membrii sai au ramas totusi, dar nu in calitate de politicieni, ci de consilieri sau angajati ai institutiilor participante. Reprezentantii PRM au afirmat ca vor organiza propria ceremonie in amintirea zilei de 22 decembrie ’89, dar la sediul formatiunii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII