16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMinerii, la munca peste Ocean

Minerii, la munca peste Ocean

Minerii disponibilizati din Valea Jiului sunt cautati ca forta de munca pentru constructii, ei urmând sa plece peste Ocean in câteva luni. Firmele americane si-au trimis reprezentantii din România la un prim contact cu aceasta categorie sociala, in ideea ca, in maximum trei luni, sa perfecteze contracte cu minerii care s-au disponibilizat sau care vor sa plece la munca, primul interviu urmând sa aiba loc peste doua saptamâni la Petrosani.


„Acum, minerii vor afla ce inseamna deplasarea in SUA sau in Canada, cu contracte pe maximum zece luni din an, respectiv trei ani in Canada. Vor afla care sunt cerintele si apoi vor fi organizate cursuri pentru limba engleza, iar la sfârsitul lui ianuarie ori in februarie vor putea chiar sa plece“, a spus Simion Boldea, director de programe Ameritrex Cluj.


Cele câteva zeci de mineri care s-au prezentat la primul contact cu reprezentantii americanilor au aflat ca, in functie de modul cum vor sti „sa se vânda“, ei vor câstiga in America intre opt si 15 dolari pe ora, iar in Canada pâna la 20 de dolari pe ora. Locurile de munca sunt in domeniul constructiilor si minerii au fost alesi pentru ca au calificari si pentru ca se mizeaza pe faptul ca „daca au lucrat in mina, atunci cu siguranta vor face fata pe un santier“.


Locurile de munca sunt pe coasta de est a Statelor Unite ale Americii si chiar in Mexic, iar in Canada minerii vor putea sa munceasca in partea engleza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU