19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitist condamnat, in activitate

Politist condamnat, in activitate

Un ofiter de politie din judetul Gorj, care a fost condamnat definitiv pentru mai multe infractiuni, si-a continuat activitatea timp de un an si jumatate de la emiterea sentintei ca si când nimic nu s-ar fi intâmplat. Doinel Popescu, inspector principal in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Gorj, a fost eliberat din functie prin ordin al ministrului Vasile Blaga abia la inceputul acestei luni, desi acesta fusese condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in luna februarie a anului trecut, la doi ani si jumatate de inchisoare cu suspendare, pentru fals si tentativa de inselaciune.


Potrivit conducerii IJP Gorj, politistul a dat in mai multe rânduri declaratii pe proprie raspundere ca hotarârea definitiva nu a fost inca pronuntata. Daniel Tica, purtatorul de cuvânt al Politiei Gorj, a spus ca inspectorul principal de politie nu si-a anuntat superiorii cu privire la situatia juridica.


Conform legii, hotarârea definitiva trebuia transmisa imediat instantei de fond, in cazul de fata Curtea de Apel Craiova, care era obligata sa anunte in cel mai scurt timp institutia unde persoana condamnata isi desfasoara activitatea.


A inscenat un accident de circulatie


Dosarul in care Doinel Popescu a fost condamnat definitiv nu are legatura cu activitatea sa in cadrul IJP Gorj. In toamna anului 2003, acesta a inscenat un accident de circulatie, pentru a intra in posesia unei polite de asigurare de la ASIROM, in suma de peste 120 de milioane de lei. Politistul a primit spre folosinta de la fostul prefect de Gorj, Mugurel Surupaceanu, un autoturism strain, fara ca intre acestia sa se incheie un document. Câteva luni mai târziu, Doinel Popescu a fost implicat intr-un accident de circulatie, autoturismul sau fiind lovit de Dacia condusa de Florian Daniel Popescu, inginer la Exploatarea Miniera Rovinari, care nu avea incheiata asigurarea auto obligatorie. Pentru a nu plati reparatia celor doua automobile din buzunar, cei doi s-au inteles sa insceneze accidentul in alta zi, dupa ce soferul Daciei incheiase asigurarea auto. In localitatea Bumbesti Jiu, cei doi s-au prezentat la un agent de circulatie sustinând ca masinile conduse de ei au fost implicate intr-un accident rutier produs pe Defileul Jiului. Colegul lui Doinel Popescu a intocmit documentele necesare pentru constatarea avariilor produse, in vederea incasarii asigurarii, dar reprezentantii firmei de asigurari au observat unele neconcordante, astfel incât totul a iesit la iveala.


Doinel Popescu a fost trimis in judecata pentru fals in declaratii, uz de fals si tentativa de inselaciune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS