22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAlin ataca show-bizz-ul românesc

Alin ataca show-bizz-ul românesc

A luat lectii de dans de la o profesoara venita tocmai din Anglia, a organizat numeroase spectacole festive, este nelipsit din corul bisericii din urbea natala, iar acum Alin se pregateste sa se faca remarcat in show-bizz-ul românesc.


  Cine a spus ca doar tinerii care locuiesc in zone metropolitane se implica in proiecte artistice s-a inselat. Alin Baloi locuieste in Motru si, la cei 18 ani ai sai, este deja obisnuit sa organizeze spectacole (chiar daca de anvergura mai mica). De mediul artistic a fost atras inca de mic copil, când a descoperit ca-i placea sa cânte, iar apropiatii il asigurau ca se si pricepe. Debutul in fata comunitatii a avut loc in biserica din localitate, „Sfântul Ioan Botezatorul“. La chitara a invatat sa cânte insa ceva mai târziu, când avea 16 ani, iar profesor i-a fost Dan Plugariu, membru al unei formatii de muzica din Motru. In plus, Alin este implicat si in numeroase proiecte de natura sociala sau artistica, fiind membru al unei fundatii din Motru. „Fundatia se numeste «Lumea noastra» si a fost infiintata in 1985. Noi avem norocul sa fim finantati de persoane din afara tarii si astfel putem pune in practica multe proiecte“, a afirmat tânarul. Alin este unul dintre membrii activi ai fundatiei, asa ca, de fiecare data când are loc vreun eveniment, se subintelege ca trebuie sa se implice si el. Si pentru ca are veleitati artistice, tânarul s-a gândit ca nu ar fi rau sa urmeze si câteva cursuri de dans. Oportunitatea s-a ivit chiar in cadrul unui proiect initiat de fundatie. Pe când urma cursurile unei scoli de vara, care se tinea la Câmpulung, Alin a invatat sa se si miste pe ritmurile muzicii.


„Cred si sper sa devin cineva…“


Cea care l-a initiat in tainele dansului a fost Francesca Dawison, o profesoara venita tocmai din Marea Britanie. La sfârsitul cursului, tânarul a primit si o diploma care sa-i ateste noul statut, cel de dansator. Si cum se pricepe sa intretina atmosfera, Alin este unul dintre organizatorii evenimentelor festive din urbea natala. Sarbatorile religioase, precum Craciunul sau Pastele, dar si Ziua Femeii sau Revelionul sunt tot atâtea pretexte pentru fundatia „Lumea noastra“ de a organiza câte un spectacol. Nu uita insa nici de semenii mai putin norocosi.


„Pe lânga spectacole, in cadrul fundatiei noastre ne ocupam si cu ajutorarea celor aflati in nevoie. Inainte de sarbatori facem colecte de haine, pe care apoi le donam nevoiasilor“, a spus Alin.


Pe lânga faptul ca se ocupa de bunul mers al spectacolelor, Alin urca de fiecare data bucuros pe scena si pentru a mai cânta câteva melodii. Când nu se ocupa de organizarea de spectacole, tânarul impreuna cu alti colegi de la „Lumea noastra“ dau lectii de dans. Astfel, in scurt timp i s-a dus faima ca ar fi un dansator priceput si a ajuns deja sa primeasca numeroase solicitari de a dansa si la spectacole pe care nu le organizeaza el. Si cum iubeste sa cânte si sa danseze, Alin s-a gândit ca nu ar fi rau sa se prezinte si la preselectia „Megastar“ din Craiova. Si-a luat chitara in spate si, fara prea multe emotii, s-a prezentat in fata juriului pentru a cânta o melodie proprie: „Ia-ma, iubeste si plângi“. Daca a reusit sau nu sa impresioneze tânarul nu stie inca, pentru ca abia luna viitoare va afla rezultatele. Pâna atunci nu-i ramâne decât sa spere. „Cred si sper sa devin cineva in lumea show-bizz-ului românesc“, a spus Alin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS