16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalScorpionii Rosii au schimbat armele cu americanii

Scorpionii Rosii au schimbat armele cu americanii

Scorpionii Rosii craioveni au intrat de la inceputul acestei saptamâni in focul exercitiului militar international româno-bulgaro-american Immediate Response 06 (IR 06), desfasurat in poligonul de instructie Novo Selo, din Bulgaria.


Ieri au fost executate trageri de lupta cu toate categoriile de armament individual si de pe tehnica de lupta din dotare. Pentru a fi in masura sa „vada câmpul de lupta cu ochii celuilalt“, soldatii s-au familiarizat cu armamentul aflat in dotarea celorlalti parteneri si au executat trageri cu foc real. „Nu este greu pentru niste militari profesionisti, care au indeplinit cel putin doua-trei misiuni in teatrele de operatiuni, sa foloseasca diferite tipuri de armament. Principiile de functionare sunt asemanatoare“, a spus maiorul Liviu Necula, arbitru observator in cadrul exercitiului.


Militarii români si-au instruit aliatii din NATO pentru a executa trageri cu armamentul de infanterie din dotarea armatei române. „Pistoalele mitraliera românesti nu sunt rele si este mult mai usor sa executi foc decât cu ale noastre”, a declarat fruntasul american James Camberg.


Operatiuni de mentinere a pacii


23 de militari din cadrul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab“ Craiova – Scorpionii Rosii si cinci ofiteri din comandamentele batalionului participa la operatiunea Immediate Response 06. Militarii craioveni au ocupat pozitiile de tragere si au executat foc cu armamentul american si cel bulgar. „Nu este pentru prima data când executam trageri cu M-16 si probabil ca nu o sa fie nici ultima oara. Aici, in poligonul de trageri sau in câmpul tactic, se pun bazele interoperabilitatii. Militarii instruiti impreuna, dupa standarde comune, sunt mult mai eficienti in situatii reale. Si noi pentru asta ne pregatim“, a declarat locotenentul Constantin Paraschivu, comandant de pluton.


Militarii participanti la IR 06 se vor antrena in comun pentru introducerea, pe cai terestre si aeriene, intr-un teatru de operatiuni si vor exersa desfasurarea unor misiuni intrunite de impunere sau mentinere a pacii intr-un mediu de securitate ostil. Pe durata exercitiului, un pluton de militari ai Batalionului 26 Infanterie Scorpionii Rosii se va antrena impreuna cu militarii bulgari si cei americani pentru desfasurarea de actiuni in zone urbane si va executa, in poligonul bulgar, trageri cu armamentul din dotare. De asemenea, un convoi format din militarii participanti la exercitiu va traversa pe timp de noapte granita bulgaro-româna si va desfasura vineri, 21 iulie, un exercitiu aeromobil in poligonul Capu Midia, din judetul Constanta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS