16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Raliul tacerii

Si-ar fi dorit si joi seara sa tureze motoarele la maximum, sa plece cu scrâsnet de roti si sa-si arate pasiunea pentru viteza. Au plecat insa din Craiova intr-o liniste apasatoare, intr-un mars al tacerii, masina dupa masina. La intrarea in Bals, au oprit pe marginea soselei si, in liniste, au depus flori si lumânari la locul unde in urma cu patru ani le-a murit cel mai bun prieten: Costinel Ciocea – KOS.


Autoturisme tunate, adevarati bolizi pe patru roti, condusi de asi ai volanului, in total 40 de autovehicule s-au adunat la iesirea din Craiova, joi seara. Nu pentru a participa la un raliu, autorizat sau nu, ci pentru a porni intr-un mars auto catre Bals. De patru ani, 29 iunie a devenit una dintre zilele negre din memoria pasionatilor de motoare din Craiova. In aceeasi zi, in 2002, se stingea din viata, intr-un tragic accident de masina, unul dintre cei mai buni piloti auto: Costinel Ciocea, caruia prietenii ii spuneau simplu KOS. Ca si anul trecut, joi seara, la ora 19.00, zeci de prieteni ai fostului sofer de raliu au plecat pe ruta Craiova – Bals, aceeasi pe care o mai avea Costinel Ciocea pâna ar fi ajuns acasa. Intr-una dintre masini, parintii lui KOS. La locul accidentului au oprit 40 de autoturisme, din care au coborât aproape o suta de tineri, prieteni cu unul dintre cei mai respectati impatimiti ai raliurilor. Alaturi de parintii lui KOS, prietenii sai au depus flori si au aprins lumânari la crucea care marcheaza locul accidentului. „Te vom iubi mereu, KOS-ule“ si „Vom alerga in cinstea ta si asa cum iti placea si tie!“ au fost mesajele spuse aproape soptit de cei care pastreaza inca vie imaginea fostului coleg de curse.


La marsul comemorativ de joi seara au participat si pasionati de masini care nu-l cunosteau personal pe Costinel Ciocea. Stiau multe despre el, dar nu-l cunoscusera personal niciodata. „Pentru pasionatii de raliuri a ramas un simbol. Am prieteni care l-au cunoscut si care mi-au povestit cât era de iubit si respectat pentru pasiunea lui si pentru ca era un bun organizator de raliuri“, a spus Sorin Matei, de 28 de ani, din Craiova.


Prietenii lui KOS si-au retinut cu greu lacrimile, chiar daca au incercat sa-si ascunda durerea. „A fost o persoana deosebita, un om care nu a avut niciodata dusmani. Un suflet mare, care te ajuta chiar daca te intâlnea pentru prima data in viata. Avea foarte multi prieteni si i-au placut extraordinar de mult masinile. Pentru toti a fost un adevarat soc atunci când am aflat cum a disparut dintre noi, pentru ca a avut accidente in raliuri mult mai grave. Paradoxal este faptul ca, acum patru ani, când s-a intâmplat nenorocirea, el era in dreapta, nu la volan. Dar asta e viata. Cred ca Dumnezeu mai avea nevoie de un suflet curat acolo sus“, a declarat Maria Petrescu, una dintre cele mai bune prietene ale lui Costinel Ciociu.


Pilot de raliuri, KOS si-a pierdut viata pe 29 iunie 2002, in timp ce se afla pe locul din dreapta al unei masini, dupa ce soferul a adormit la volan. La intrarea in orasul Bals, din directia Slatina, soferul a pierdut controlul masinii, care a iesit in decor si s-a izbit violent de un copac.


KOS


Numarul de inmatriculare al masinii conduse pâna acum patru ani de craioveanul Costinel Ciocea a ramas in mintea tuturor pasionatilor de viteza. Pe strazile Craiovei, circula la aceasta data zeci de autoturisme ce poarta ca element de identificare „KOS“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS