22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRascruciul Apelor imblânzeste furia naturii

Rascruciul Apelor imblânzeste furia naturii

Craiovenii prezenti sâmbata dupa-amiaza in Parcul „Romanescu“ au avut parte de un spectacol de sunet, poezie si pictura oferit de membrii organizatiei „Podul lui Apollodor“.


Membrii organizatiei „Podul lui Apollodor“ au incercat prin aceste manifestari sa imblânzeasca furia apelor care s-a dezlantuit din nou, lasând sute de oameni fara agoniseala de o viata. Acest eveniment isi propune o impacare a omului cu natura.


„Tema de anul acesta este cea a duhurilor mergând pe ape, care, poate, vor imblânzi furia apelor din judetul nostru. Incercam sa facem in continuare aceste actiuni culturale, cu toate ca, pentru ce vrem sa facem noi, suntem limitati in ceea ce priveste locatia“, a declarat Silviu Bârsanu, realizatorul picturilor lansate pe apa.


Scenografia realizata in Parcul „Romanescu“ a avut parte si de momente mai putin placute, fiind „deranjata“ de nelipsitele manele care rasunau din toate partile si de barcile care au trecut fara a fi oprite peste lucrarile expuse pe apa.


„La noi in tara, din pacate, cultura lipseste cu desavârsire. Urmatoarele actiuni probabil o sa le facem in Franta sau Elvetia, unde cultura este respectata. La noi, aceasta cred ca se poate face ori cu parul ori cu biciul. De 15 ani de când m-am intors in Craiova tot incerc, dar stiti cum este, fara bun-simt nu putem face nimic. Cu toate ca nu pot spune ca nu se desfasoara acte de cultura si la noi, dar din pacate sunt calcate in picioare“, a declarat Silviu Bârsanu.


Marc Vella cânta dragostea


Unul dintre invitatii de seama ai evenimentului a fost pianistul Marc Vella, care de 20 de ani strabate lumea cu un autobuz pentru a cânta dragostea.


„Aceasta manifestare este o declaratie universala de dragoste, iti trebuie mult curaj sa spui te iubesc!“, a declarat artistul francez Marc Vella.


Prin promovarea ideii de intersectie a artelor sub titlul generic de „Rascruci“ se doreste pe de alta parte si punerea in evidenta a operei ilustrilor edili ai Craiovei de la sfârsitul secolului al XIX-lea care au realizat aceasta uimitoare mostenire de care ne bucuram si noi, Parcul „Romanescu“.


„Am reluat acest proiect pentru ca de anul trecut, de pe 3 august, de la primul «Rascruci al Apelor», a fost si pentru noi cei care l-am realizat o mare surpriza. Impreuna cu artistul Silviu Bârsanu, care a desfasurat aceasta expozitie pe apa, ne simtim mult mai plini de inspiratie si incercam sa cream o stare pe care noi o numim «Rascruci», iar acest loc sa devina Agora Artelor si Arhitecturii“, a declarat Cristian Ciomu, unul dintre organizatori.


Prin aceste evenimente culturale, Craiova incearca sa intre in rândul marilor orase europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII