22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAsistent medical, acuzat de trafic de influenta

Asistent medical, acuzat de trafic de influenta

Un doljean, din Farcasu, a fost pacalit de un craiovean, care i-a promis ca-i pune o „pila“ – contra unei spagi corespunzatoare – pentru obtinerea unui loc de munca.


Un asistent medical, de la Spitalul Municipal „Filantropia“ din Craiova, a fost deferit justitiei pentru savârsirea infractiunii de trafic de influenta. Marius Daniel Rosiu, de 29 de ani, din Craiova, este acuzat ca a lasat fara zeci de milioane de lei un amic, promitându-i ca ii va aranja sa fie angajat la Politia Comunitara Craiova.


Bani pentru unchiul colonel


Inca din 1999, de când a ramas somer, Adin Tatulescu, din comuna Farcasu – judetul Dolj, a incercat sa-si gaseasca un loc de munca. N-a avut insa noroc. In mai 2005, prin intermediul prietenului sau, Vergil Olivian Nemtaru, l-a cunoscut pe Marius Daniel Rosiu, zis si Denis. S-au intâlnit toti trei, la Terasa „Iancu Jianu“, din vecinatatea Gradinii Botanice. Acolo, dupa cum au stabilit anchetatorii, Rosiu i-a promis lui Tatulescu ca-i poate aranja sa fie angajat la Politia Comunitara, intrucât are acolo un unchi colonel. I-a solicitat insa o suma de 10-15 milioane de lei, pe care sa o inmâneze colonelului care ii va facilita angajarea. A pretins in plus si suma de 500.000 de lei, pentru intocmirea fiselor medicale de angajare si obtinerea permisului portarma.


A doua zi a urmat o noua intâlnire, in acelasi loc, ocazie cu care Tatulescu i-a inmânat asistentului Rosiu suma de 100 de dolari si 200 de euro. Primind si numarând banii, Rosiu a spus ca pe moment sunt suficienti, dar daca va mai fi nevoie, ii va cere si altii.


Au urmat si alte intâlniri, in care asistentul i-a comunicat lui Tatulescu conditiile pentru inscrierea la concurs si i-a facut rost de bibliografie – bineinteles, tot contra cost.


„Nici o problema!“


In perioada 20 – 28 iulie 2005 s-a organizat concursul de angajare la Politia Comunitara Craiova. Prezentându-se la probele sportive, Adin Tatulescu a aflat cu surprindere ca nu fusese inscris la concurs de Rosiu, desi ii daduse acestuia dosarul de inscriere. Asistentul medical l-a dus insa din nou de nas pe credulul sau „amic“. I-a spus ca nu are nevoie de probe sportive, pentru ca l-a inscris pentru un post de sofer. Iar Tatulescu a crezut. Cum a crezut si când Rosiu i-a spus sa nu se duca la proba scrisa, ca „oricum, totul este aranjat“. A inceput sa se prinda abia când a vazut ca numele lui nu se afla pe lista celor admisi, punând la indoiala explicatia lui Marius Daniel Rosiu: „Nici o problema. Aranjam sa fii angajat la jandarmi si, de acolo, vei fi preluat prin transfer la Politia Comunitara“. Prin urmare, pacalitul s-a dus pâna la urma sa reclame fapta la politie.


In fata organelor de ancheta, Rosiu si-a recunoscut fapta penala si a regretat cele intâmplate. Acum, dosarul sau se afla pe rolul Tribunalului Dolj, unde instanta urmeaza sa se pronunte asupra vinovatiei asistentului medical si sa ii aplice sanctiunea corespunzatoare. Pentru trafic de influenta, Codul Penal stabileste o pedeapsa cu inchisoarea de la doi la zece ani.


Pagubasul vrea banii inapoi


Adin Tatulescu s-a constituit parte civila in procesul penal al lui Rosiu, cu suma de 30.000.000 de lei vechi. Banii ar reprezenta nu doar contravaloarea „spagii pentru colonel“, ci si cheltuielile ocazionate de intâlnirile dintre el si Rosiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS