15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDepozit clandestin de spirtoase

Depozit clandestin de spirtoase

Politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj au descoperit un depozit clandestin de bauturi alcoolice netimbrate. Lovitura a venit dupa ce, la sfârsitul lunii trecute, oamenii legii au sanctionat mai multe firme care comercializau astfel de bauturi.


Ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor au depistat marti, in trafic, pe raza localitatii doljene Bistret, o autoutilitara care transporta o cantitate de bauturi alcoolice spirtoase ambalate in PET-uri de cinci litri, o parte dintre recipiente neavând aplicate banderole de marcaj fiscal. In urma cercetarilor intreprinse, s-a stabilit ca marfa provenea dintr-un depozit situat pe strada Bariera Vâlcii, nr. 192, din Craiova, in imediata vecinatate a unui Peco, care apartine firmei SC NUTU SI FIII SRL, patronata de Liviu Ion Nutu, de 43 de ani, din localitate. Continuând cercetarile, politistii au stabilit ca patronul craiovean cumparase si depozitase cantitatea de alcool in scopul revânzarii, aprovizionând mai multe magazine din judetul Dolj, iar autoutilitara depistata pe raza comunei Bistret tocmai ducea marfa societatilor din zona. Din depozitul din Craiova a fost ridicata in vederea confiscarii cantitatea de 4.845 de litri de bauturi alcoolice spirtoase netimbrata. De asemenea, dupa controalele efectuate la societatile din Bistret aprovizionate de Nutu, au mai fost confiscati 700 de litri de bauturi alcoolice in ambalaje netimbrate.


Pe urmele producatorilor


Caracteristicile bauturilor alcoolice ridicate din depozitul clandestin au dat de banuit oamenilor legii, astfel ca vor fi continuate cercetarile pentru a se stabili provenienta acestora. Exista suspiciuni ca intreaga cantitate confiscata de 5.545 de litri de bauturi alcoolice nu se incadreaza in normele legale admise pentru consumul populatiei, iar firmele producatoare trecute pe etichetele produselor nici macar nu exista in Registrul Comertului, cum este cazul SC INTERAMERICAN TRADE ROMANIA. „Intreprindem cercetari pentru identificarea producatorilor de astfel de bauturi. Deocamdata avem informatii ca acestia ar fi din afara judetului, insa continuam verificarile“, a precizat Leonard Bandoi, seful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj.


6.000 de litri de bauturi contrafacute


Dupa o actiune a ofiterilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din 24 februarie, pe linia prevenirii si combaterii comercializarii bauturilor alcoolice contrafacute, doua firme craiovene au fost depistate comercializând rom, votca si lichioruri fara a fi marcate fiscal. De la firma MARATA COM SRL au fost confiscati 5.974 de litri de bauturi spirtoase ambalate in bidoane de plastic, de unu si cinci litri, care nu aveau aplicate banderole de marcaj fiscal, iar inscriptionarea producatorului lipsea de pe eticheta. Comisarii Garzii Financiare au decis suspendarea activitatii societatii pentru trei luni si sanctionarea contraventionala cu suma de 200 de milioane de lei, pe lânga confiscarea bauturilor spirtoase identificate.


De asemenea, pe numele lui Viorel Macesanu, de 60 de ani, administratorul societatii MARATA COM SRL, a fost intocmit dosar penal pentru savârsirea infractiunii de punere in circulatie fara drept a unui produs purtând o marca identica sau similara cu o marca inregistrata.


A doua societate cu probleme descoperita de oamenii legii a fost SC TUGHEL SRL, in stocul careia au fost gasiti 291 de litri de bauturi alcoolice spirtoase fara timbru fiscal. In total au fost confiscati 6.265 de litri de votca, rom, lichior si coniac, in valoare de piata de 325 de milioane de lei, insa valoarea reala a marfii indisponibilizate se va stabili dupa contactarea titularilor de drept ai marcilor respective.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS