15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTandemul Delcea-Ecobici, acuzat de inselaciune

Tandemul Delcea-Ecobici, acuzat de inselaciune

Afaceristul cu opt clase Costel Delcea si concubina acestuia, Elena Ecobici, au fost trimisi in judecata pentru un sir de tepe cu cecuri si bilete la ordin fara acoperire bancara.


Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Craiova a dispus ieri trimiterea in judecata a craioveanului Costel Delcea si a concubinei acestuia, Elena Ecobici, acuzati pentru savârsirea mai multor infractiuni de inselaciune. Conform rechizitoriului intocmit de procurori, cei doi au pus la cale si infaptuit mai multe tepe cu cecuri fara acoperire, in dauna mai multor firme din intreaga tara.


Tepe pe banda rulanta


Costel Delcea ocupa functia de administrator la SC AUTORICAMBI SERVICE SRL Craiova, unde detine 98% din partile sociale, iar concubina lui, Elena Mihaela Ecobici, este asociat unic si administrator la SC PRODONA SRL Craiova. Dupa cum se mentioneaza in rechizitoriul procurorilor, cei doi s-au inteles la inceputul anului 2005 sa achizitioneze de la diferite firme produse alimentare, pe care sa le valorifice fara a mai achita contravaloarea lor. Banii obtinuti le erau necesari pentru achitarea unor datorii la camatari. Pentru inducerea in eroare a reprezentantilor societatilor comerciale de la care cumparau marfa, cei doi isi creasera un anumit mod de operare: cumparau cantitati mai mici, pe care le achitau, apoi comandau cantitati mai mari, pe care le plateau cu file cec sau bilete la ordin, de aceasta data fara acoperire, ridicând intreaga cantitate de marfa inainte de scadenta.


Asa au procedat – dupa cum au stabilit oamenii legii – cu SC TONIC DISTRIBUTION SRL Târgu Mures, de la care firma AUTORICAMBI SERVICE a lui Delcea a achizitionat carne si produse din carne in valoare de 1.698.333.490 de lei, „achitata“ cu un bilet la ordin fara acoperire. Tot carne a cumparat Delcea si de la SC CORTEZ INVEST SRL Bucuresti, in valoare totala de 2.021.324.628 de lei, pentru care a emis tot cecuri fara acoperire. Mai mult, pe 1, 10 si 25 februarie 2005, Costel Delcea a scos din contul firmei sale, pe baza unor documente false, suma totala de 860.000.000 de lei, pe care si-a insusit-o.


Tepe asemanatoare, de 2.215.935.867 de lei si respectiv 1.175.094.060 de lei, au luat SC FLORELIA IMPORT EXPORT SRL Oradea si SC MEATTEAM INTERNATIONAL SRL Bucuresti, in urma unei combinatii in care s-a interpus si SC PRODONA SRL Craiova a Mihaelei Ecobici.


Pentru toate aceste fapte, procurorii Parchetului Curtii de Apel Craiova au dispus trimiterea in judecata a lui Costel Delcea si a Mihaelei Ecobici. Pentru faptele de care sunt acuzati, cei doi risca pâna la 15 ani de puscarie.


Datorii la Vipale


Astfel cum au consemnat procurorii in rechizitoriu, Costel Delcea a vândut sub pret toate produsele achizitionate pe baza de cecuri fara acoperire. Avea nevoie de bani lichizi pentru restituirea unor imprumuturi luate de la Vasile E. Vipale, in suma de 51.000 de euro, si de la Serban Constantin, in cuantum de 25.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS