19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDosar penal pentru trei pizza

Dosar penal pentru trei pizza

Cinci doljeni risca sa faca puscarie pentru 366.000 de lei, dupa ce l-au tâlharit pe un tânar care livra pizza.


O tâlharie mai putin obisnuita a avut loc in Craiova, in noaptea de marti spre miercuri. Un angajat al pizzeriei Mamma Mia a fost agresat de cinci indivizi care i-au furat cele trei pizza pe care trebuia sa le livreze.


Atac lacrimogen


Marti spre miercuri, pe la ora 3.00 noaptea, la pizzeria Mamma Mia, situata pe Calea Bucuresti, lânga Piata Centrala din Craiova, a telefonat o persoana care a solicitat trei pizza la o adresa din blocul 71 C din cartierul Lapus. Cristian-Costinel Sirbu, de 22 de ani, a mers la adresa mentionata sa livreze comanda. A sunat la usa, insa nu i-a raspuns nimeni, asa ca a facut cale intoarsa catre pizzerie, observând in treacat doi tineri care l-au urmarit cu privirea când se indrepta spre masina. Nici n-a ajuns bine la pizzerie, ca aceeasi persoana care sunase anterior a mai telefonat o data. Afisând un ton nervos, respectivul le-a reprosat la telefon angajatilor pizzeriei ca nu sunt in stare sa noteze adresa corect si ca, de fapt, ceruse sa-i fie adusa comanda la blocul 71 B. Drept urmare, Costinel Sirbu a facut cale intoarsa in Lapus. Nici nu coborâse bine din masina cu cele trei pizza comandate in mâna, ca cinci indivizi au aparut din intuneric si s-au napustit asupra lui. Unul dintre ei a scos un spray lacrimogen, cu care l-a stropit pe fata pe Costinel Sirbu, apoi, impreuna cu ceilalti, au insfacat cele trei pizza si s-au topit in noapte.


Autorii risca sa faca puscarie


Cu chiu, cu vai, din cauza efectului iritant al gazului lacrimogen, Sirbu a reusit sa se intoarca la pizzerie. Dimineata, pe la ora 10.00, s-a dus la politie sa reclame ca a fost tâlharit. In doar câteva ore, politistii craioveni de la Sectia 3 au reusit sa-i identifice si sa-i conduca la sectie pe cei cinci amatori de pizza. Este vorba despre Sorin-Mihai Virtosu, de 20 de ani, din Craiova, student, Marian-Marius Sandulescu, de 22 de ani, din Craiova, taximetrist, Daniel Popa, de 21 de ani, din Apele Vii, student, Catalin-Marius Duculescu, de 21 de ani, din Craiova, fara ocupatie, si Adrian-Ilie Curelaru, de 18 ani, din Craiova, elev la un liceu din localitate.


Cei cinci sunt cercetati acum, in stare de libertate, pentru savârsirea infractiunii de tâlharie in forma agravata. Politistii sustin ca „amatorii de pizza“ au mari sanse sa se aleaga chiar cu o pedeapsa privativa de libertate cu executare, pentru ca, desi valoarea prejudiciului nu este mare, cele trei pizza facând doar 366.000 de lei, modalitatea de comitere a faptei este deosebit de periculoasa – cinci persoane care au actionat impreuna, in timpul noptii, folosind un spray lacrimogen impotriva victimei.


Pedepse aspre


Conform art. 211 din Codul Penal, tâlharia reprezinta furtul savârsit prin intrebuintare de violente sau amenintari ori prin punerea victimei in stare de inconstienta sau neputinta de a se apara, precum si furtul urmat de intrebuintarea unor astfel de mijloace pentru pastrarea bunului furat sau pentru inlaturarea urmelor infractiunii ori pentru ca faptuitorul sa-si asigure scaparea si se pedepseste cu inchisoare de la trei la 18 ani. Conform alineatului 2 al aceluiasi articol, tâlharia savârsita de doua sau mai multe persoane impreuna, de o persoana având asupra sa o arma sau o substanta narcotica, in timpul noptii ori intr-un loc public se pedepseste cu inchisoare de la cinci la 20 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII