15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalS-a sinucis din cauza concubinului

S-a sinucis din cauza concubinului

O craioveanca de 30 de ani si-a pus capat zilelor pentru ca nu a suportat despartirea de concubinul ei.


O adevarata tragedie s-a produs marti seara, in jurul orei 21.30, la etajul patru al blocului H 11, din cartierul craiovean Rovine. O femeie de 30 de ani, angajata a spalatoriei auto VGB, si-a pus capat zilelor, spânzurându-se de o teava de la baie, nu inainte de a da drumul la gaze, pentru a fi sigura ca va muri.


Intâi iubire, apoi despartire


Dupa o relatie de durata, intre Maria Pasescu, de 30 de ani, si concubinul ei, Puiu Beniamin, de 31 de ani, au inceput sa apara neintelegerile. Ruptura dintre cei doi era inevitabila. Cu trei zile in urma, Maria si-a luat lucrurile si a plecat din locuinta lui Beniamin din blocul H 11. Femeia n-a suportat insa ideea despartirii, punând ruptura exclusiv pe seama fostului iubit – Beni, cum ii spunea ea.


Prinzând un moment in care el era plecat la serviciu – Beni lucra ca agent de paza la Daewoo – Maria s-a intors in locuinta acestuia. A inceput sa trimita sms-uri de pe telefonul mobil mai multor cunostinte, carora le spunea ca se sinucide din cauza lui Beni. Cei care au primit sms-urile nu le-au bagat insa in seama. Nu aceeasi reactie a avut-o Beniamin. Când a primit sms-ul de la Maria, a dat fuga acasa. Usa era inchisa pe interior si nu se putea deschide. Fiind vorba de o usa metalica, barbatul nu a putut sa o sparga, asa ca a alertat pompierii. Echipajul de descarcerare a sosit dupa scurt timp la fata locului. Pompierii au incercat sa intre in locuinta prin zid. Au spart zidul, fara sa stie ca erau la un pas de o deflagratie care ii putea ucide.


„Sa stiti ca numai Beni este de vina!“


Dupa ce gaura din perete a fost suficient de larga cât sa intre un om, Beniamin s-a strecurat inauntru si a deschis usa. Politistii, care sosisera si ei intre timp, au patruns intâi in bucatarie, unde toate ochiurile de la aragaz erau deschise, insa fara flacara. Au oprit gazele si au deschis fereastra, pentru a aerisi. Concentratia de gaze nu era atât de mare incât sa se produca o deflagratie, semn ca aragazul nu fusese deschis cu prea mult timp in urma.


Patrunzând in baie, Beniamin si-a gasit fosta iubita spânzurata de o teava de caldura cu o funie bleumarin din material plastic. Zacea moarta, atingând pe jumatate cu talpile podeaua baii.


Inainte de a-si lua viata, Maria Pasescu nu uitase sa lase o scrisoare de adio, de trei pagini, prin care incerca sa-si explice gestul. In scrisoare, ea arunca intreaga vina a sinuciderii pe umerii fostului concubin: „Sa stiti ca numai Beni este de vina! (…) Lui Beni ii doresc sa innebuneasca la fel ca mine si sa aiba moartea mea. (…) Mi-as dori ca sa traiasca si el macar un sfert din cât am suferit eu“. Sinucigasa a incercat chiar sa-i aduca fostului iubit ultimele acuzatii privind comportamentul lui fata de ea: „M-ai batut de multe ori (…) Mai tii minte când mi-ai dat jos pantalonii in fata lui Iosif? (…) Mai tii minte când m-ai culcat pe jos, pe podea, iar in pat dormeai tu cu vara-ta?“. In scrisoarea de adio, Maria Pasescu nu a uitat sa transmita familiei ca doreste sa fie incinerata dupa moarte: „Vreau sa ma ardeti“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS