15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCarne de porc cu documente sanitar-veterinare falsificate

Carne de porc cu documente sanitar-veterinare falsificate

Documentele, completate de sofer dupa cum avea nevoie, fusesera eliberate in alb de un veterinar din… Alba.


Politistii aradeni de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au descoperit ca o firma din Craiova livreaza carne de porc din Germania pe baza unor documente sanitar-veterinare falsificate.


Un tir care venea din Germania incarcat cu peste 21 de tone de carcasa de porc a fost oprit pentru verificari, pe 9 decembrie, in fata unui supermarket din municipiul Arad. Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Arad au fost uimiti de faptul ca documentele sanitar-veterinare prezentate de sofer pentru carnea refrigerata fusesera eliberate de un medic veterinar din Alba si erau datate in aceeasi zi, desi transportul intrase in tara cu numai câteva ore inainte, prin Vama Nadlac. Oamenii legii sustin ca soferul nu avea cum sa faca un drum pâna in Alba, pentru verificarea calitatii carnii si pentru a primi certificatele sanitar-veterinare obligatorii, iar apoi sa se intoarca in Arad pentru aprovizionarea magazinului.


Aceeasi carne, in Craiova si Timisoara


„S-a stabilit ca soferul a obtinut de la medicul din Alba certificate sanitar-veterinare in alb, care erau completate in functie de nevoie, fara ca in realitate carnea sa fie verificata in ceea ce priveste normele de siguranta in alimentatie“, a declarat Camelia Tuduce, purtatoarea de cuvânt a IJP Arad. De altfel, politistii au descoperit in cabina tirului si certificate in alb sau certificate antedatate, care purtau semnatura si stampila medicului din Alba.


In urma extinderii cercetarilor, impreuna cu Garda Financiara locala si cu autoritatile sanitar-veterinare, anchetatorii au stabilit ca aceeasi firma care a importat carnea, cu sediul in Craiova, a aprovizionat si magazine din Timisoara, apartinând de acelasi lant comercial.


Autoritatile au oprit temporar carnea de la comercializare, pentru efectuarea analizelor privind calitatea, iar soferul firmei craiovene ar putea fi sanctionat cu o amenda de 75.000.000 de lei. Totodata, medicul veterinar din Alba s-a ales cu un dosar penal pentru savârsirea infractiunii de fals intelectual.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU