19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLa PMT Craiova s-a inaugurat Centrul de Expertiza

La PMT Craiova s-a inaugurat Centrul de Expertiza

La Penitenciarul pentru Minori si Tineri Craiova a fost inaugurat ieri un Centru de Expertiza, ca prim pas in proiectul româno-olandez in domeniul reformei penitenciare. Initiat in iulie 2004, proiectul „Prison Star“ are ca obiectiv imbunatatirea activitatilor de resocializare a detinutilor, prin implicarea acestora in activitati de productie si calificare.


In acest scop, s-a urmarit realizarea la Craiova a unui centru de expertiza unde sa fie instruit personalul din opt penitenciare din tara, personal care isi desfasoara activitatea cu detinutii in sectoarele de productie si calificare. Anul trecut au fost selectionate opt persoane din cadrul celorlalte penitenciare responsabile cu implementarea proiectului: PMT Craiova, Tirgusor, Colibasi, Pelendava, PMS Craiova, Margineni, Ploiesti, Codlea. In urma desfasurarii a trei module de instruire in Olanda, care au constat in cursuri de pedagogie si de specialitate (agricultura si zootehnie) la Facultatea de Agronomie si Zootehnie de la Dronten, cei opt supertraineri români vor incepe de saptamina viitoare pregatirea si indrumarea managerilor, personalului si detinutilor din cele opt penitenciare.


Detinuti români scoliti cu euro olandezi


Centrul de Expertiza – aflat chiar in corpul principal/administrativ al PMT Craiova – a fost deschis oficial ieri. Avind in dotare echipamente moderne pentru pregatirea didactica a cursantilor, sase dormitoare, o sala de curs, una de studiu, bloc alimentar si grupuri sanitare, centrul este pregatit sa-si primeasca viitorii traineri din penitenciarele românesti.


Luni, 24 octombrie, in Centrul de Expertiza va incepe primul modul de pregatire, care se va desfasura pe parcursul a doua saptamini. Fiecare modul va avea cite 12 participanti, selectionati din personalul penitenciarelor.


Avind un buget total de 846.841 de euro – din care aproximativ 700.000 de euro sint suportati de partea olandeza – proiectul „Prison Star“ este prevazut sa se desfasoare pina in iulie 2007. El se deruleaza cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe din Olanda, Ministerului Justitiei si Directiei Generale a Penitenciarelor din România si al Ambasadei Olandei la Bucuresti. „Prison Star“ are ca obiectiv principal imbunatatirea conditiilor de viata ale detinutilor, a profesionalismului personalului care lucreaza in sectoarele de productie si calificare cu detinutii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU