15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPitu l-a injunghiat pe Tone

Pitu l-a injunghiat pe Tone

Autorul tentativei de omor – Aurel Olteanu, zis Pitu, din comuna doljeana Leu – a fost dat in urmarire generala


Un barbat din comuna doljeana Leu a fost injunghiat de cel pe care il banuia ca i-a furat bicicleta. Tone Badoi, de 38 de ani, din Leu, a fost marti la cules de porumb. Spre seara, cind s-a intors de la cimp, a imprumutat bicicleta de la un vecin si a dat fuga pina la un magazin din sat, de unde voia sa cumpere niste zahar, ca sa „inmulteasca“ vinul. Si daca tot a ajuns la magazin, s-a gindit sa zaboveasca un pic, macar cit sa bea o bere. Cind sa plece, a avut o mare surpriza: bicicleta din fata magazinului ia-o de unde nu-i. Si era si de imprumut… Primul gind al lui Tone a fost ca i-a furat bicicleta un dusman de-al lui mai vechi, care locuieste chiar vizavi de magazin: Aurel Olteanu, zis Pitu, de 50 de ani. „Cit stateam eu in magazin, Aurel asta care m-a taiat pe mine mi-a luat bicicleta si a plecat cu ea acasa, ca sta peste drum de magazin. Eu eram certat cu el si simteam ca mi-o coace de mult“, a sustinut Tone Badoi.


„A intrat cu un cutit cit un iatagan de mare si mi l-a infipt in burta“


Luindu-l cu el pe amicul Lucian Stan, Tone s-a dus la poarta lui Pitu, l-a strigat, iar cind acesta a iesit, l-a intrebat: „Ba, bicicleta mea e la tine?“. „Nu e, ba, la mine“, i-a raspuns Pitu, luindu-l la zor pe Tone. Necajit ca va trebui sa-i plateasca acum bicicleta celui de la care o imprumutase, Tone Badoi s-a intors la magazin, sa mai ia o bere. In timp ce se afla la masa impreuna cu mai multi consateni, Pitu a intrat brusc pe usa magazinului si, fara nici o vorba, i-a infipt lui Tone un cutit de taiat porcul direct in torace. „A intrat cu un cutit cit un iatagan de mare, a venit peste mine si mi l-a infipt in burta“, si-a amintit victima. Agresorul a scos apoi cutitul din pieptul victimei si a rupt-o la fuga. S-a oprit la cumnata lui, careia i-a inminat cutitul plin de singe, spunindu-i: „Ia, ca-l terminai si p-asta“, apoi a plecat, ca si cind nu s-ar fi intimplat nimic.


Grav ranit, zbatindu-se intre viata si moarte, Tone Badoi a fost transportat cu o ambulanta la Spitalul de Urgenta Craiova, unde a fost internat in Clinica de Chirurgie Toracica, fiind supus unei complexe interventii chirurgicale imediat dupa internare. Medicii spun ca lovitura de cutit i-a pus barbatului viata in primejdie, afectindu-i plaminii, ficatul si intestinele. In prezent, pacientul se afla sub supraveghere medicala.


O echipa de politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, coordonata de un procuror al Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj, a inceput cercetarile in acest caz. Oamenii legii incearca acum sa-i dea de urma autorului faptei, care a disparut de la domiciliu. Aurel Olteanu, zis Pitu, este cercetat pentru tentativa de omor calificat, riscind pentru fapta sa pina la 12 ani de puscarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS