19.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPatru elevi din Caracal au tilharit o craioveanca

Patru elevi din Caracal au tilharit o craioveanca

O femeie de 60 de ani a fost tilharita miercuri de patru elevi de 15 ani, de la o unitate de invatamint din Caracal, care chiulisera de la scoala pentru a se plimba prin Craiova. Minorii Danut P., Ionut F., ambii din Draganesti-Olt, impreuna cu Petrica S. si Costel L., din Caracal, elevi in clasa a IX-a la Scoala Normala de Arte si Meserii din Caracal, au chiulit miercuri de la ore ca sa faca o plimbare prin Craiova. Au sosit in oras cu un tren de dimineata, s-au plimbat prin cartierul Brazda lui Novac, apoi, in jurul orei 11.00, s-au gindit sa se intoarca acasa.


Pe drumul catre Gara Craiova au ochit o femeie care tocmai facuse cumparaturi din Piata Novaci. Privirile celor patru au fost atrase de portofelul pe care craioveanca , de 60 de ani, il tinea in mina. Prefacindu-se ca se joaca, elevii au inceput sa alerge in jurul victimei, distragindu-i atentia, moment in care Costel i-a smuls femeii portofelul din mina, apoi a rupt-o la fuga printre blocuri impreuna cu colegii lui.


Ioana Vladutu a inceput sa strige ca a fost jefuita, iar citiva cetateni au sarit in ajutorul ei, urmarindu-i pe faptasi. Doi dintre baieti – Danut P. si Ionut F. – au fost prinsi si predati politiei.


Ceilalti doi – care, intre timp, aruncasera portofelul intr-un canal de pe strada Bogdan Petriceicu Hasdeu, pastrind insa cei 650.000 de lei gasiti inauntru – au fost identificati imediat de lucratorii Sectiei nr. 4 Politie Craiova, care i-au gasit in Gara Craiova si i-au condus la sediul politiei pentru audieri.


Neavind pe unde „scoate camasa“, cei patru elevi si-au recunoscut fapta. Ei sint cercetati pentru savirsirea infractiunii de tilharie in forma agravata, riscind pina la zece ani de puscarie. Portofelul si banii au fost recuperati de politisti si restituiti partii vatamate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS