18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMetro a calcat mireasa pe picior

Metro a calcat mireasa pe picior

Georgeta Adam si Dan Cocora, din Craiova, si-au unit destinele prin sfinta casatorie in fericita zi de 23 iulie, anul acesta. Solemnitatea momentelor in care si-au jurat credinta eterna si au pasit in jurul mesei soptind „Isaiia dantuieste“ a ramas adinc intiparita in mintea tinerilor mai mult decit ar fi fost totusi necesar. Mireasa, mai ales, impresionata pina la lacrimi, a fost nevoita sa se sprijine de bratul sotului toata nunta. Succesul ceremoniei nu ar fi fost acelasi daca magazinul Metro din Craiova nu contribuia intr-un mod absolut original: a betegit-o pe mireasa de piciorul sting cu doar trei zile inaintea nuntii.


La cumparaturi in Metro ori „hai sa facem sport extrem!“


Georgeta si Dan au plecat pe 19 iulie in Metro sa-si faca oarece cumparaturi pentru ziua cea mare, care avea sa fie la sfirsitul saptaminii. Desi era o insorita zi de marti, tinerii n-au tinut cont de aceasta superstitie. Cele trei ceasuri rele n-au intirziat insa sa apara, iar evenimentele din ziua aceea s-au dovedit a fi suficient de „rele“, incit sa le schimbe definitiv viata.


„Ne dadusera socrii bani pentru un televizor. Mai erau si alte citeva lucruri de cumparat, pentru nunta, iar Metro este magazinul de unde ne aprovizionam de mai multi ani“, a spus Georgeta.


Prima oprire a clientilor ghinionisti – din nefericire si ultima – a fost la raionul de electrocasnice. Nu a durat mai mult de citeva secunde.


„Nici nu mi-am dat seama ce s-a intimplat: ma uitam la televizoare si m-am trezit pe jos. Abia cind am vazut motostivuitorul de trei tone linga mine si balta de singe m-am uitat mai bine: aveam degetele plate, zdrobite. Ma calcase cu roata din spate. Nu a claxonat, nu m-a avertizat in nici un fel, a dat pur si simplu peste mine“, isi aminteste proaspata mireasa incidentul care i-a schimbat viata.


Declaratie smulsa cu ajutorul tranchilizantelor


Personalul magazinului s-a sesizat imediat si, in frunte cu sefa unitatii, Lidia Sorescu, a luat masuri de urgenta. Georgeta a fost transportata intr-un birou, unde i s-a acordat primul ajutor. Apoi, cu o masina a firmei, a fost dusa la Serviciul de urgenta al Spitalului Clinic Judetean Craiova.


„M-au dus la radiografie, m-au cusut, mi-au dat niste calmante. Incepuse sa ma doara cumplit. Eram sigura ca e fractura. Nu puteam sa mai misc degetele. Culmea e ca m-au trimis acasa cu o «julitura», cum a concluzionat personalul medical. Radiografiile nu mi le-au aratat nici pina in ziua de azi, cu toate ca le-am cerut de atunci“, a povestit femeia.


De la Urgenta, Georgeta si Dan au fost dusi inapoi la Metro, chiar de directoarea Sorescu. Dupa un ramas bun amical si extrem de grijuliu, Lidia Sorescu si-a adus aminte sa-i ceara femeii ametite de durere si de calmante o declaratie scrisa care sa scoata magazinul din culpa.


„Lidia Sorescu mi-a spus sa declar in scris ca nu am nici o pretentie de la ei“, isi aminteste Georgeta. „Adevarul este ca in momentul ala nici nu ma gindeam la asa ceva. Nu voiam decit ca nunta la care am visat ani de zile sa se faca in ziua stabilita si eram in stare sa merg si in miini pentru asta! Nu aveam in cap decit nunta mea! Si sa fie asa cum am visat-o!“


Atractia nuntii: mireasa – si ranita, si drogata!


Nunta a avut loc, trei zile mai tirziu, dar, din nefericire, Georgeta abia isi mai aminteste ceva din cea mai importanta zi a vietii ei. Din cauza calmantelor care i-au fost prescrise dupa aflarea adevaratului diagnostic – pe care le-a luat in doze mari pentru a rezista istovitoarei zi – mireasa a fost pur si simplu drogata, abia realizind ce se intimpla cu ea.


„Dupa ce am plecat de la Metro, durerile au reaparut. Nu am avut incredere in diagnosticul de la Urgenta, asa ca am mers la Clinica Buna Vestire, la medicul specialist ortoped Dan Grecu. Diagnosticul a fost clar: fractura. Certificatul medico-legal adevereste lucrul acesta, ca si ingrijirile medicale de care am avut nevoie. In ziua nuntii, pentru ca abia puteam suporta durerile, am luat calmante cu pumnul. Eram mireasa, trebuia sa merg, sa joc, sa zimbesc. Medicamentele m-au ajutat sa ma prezint cit de cit onorabil, dar in acelasi timp m-au drogat. Am fost atit de ametita, ca abia daca-mi mai aduc aminte ceva. Nunta mea este de fapt nunta de pe caseta video. Eu nu am trait-o, asa cum viseaza s-o traiasca orice fata“, a spus Georgeta, marcata de inceputul sumbru al casniciei. Mai mult, toate pregatirile personale ale ghinionistei mirese a trebuit schimbate peste noapte: rochia de la cununie a fost inlocuita cu niste pantaloni de duzina, pantofilor de mireasa le-au luat locul niste papuci care sa-i permita sa mearga.


Metro a pagubit o familie din prima zi de casnicie


Consecintele nefericitei zile de marti nu s-au oprit doar aici. Dupa nunta, tinerii miri au constatat ca primii pasi in viata nu au fost doar impleticiti de dureri, dar si foarte pagubosi. Accidentul suferit de mireasa a ajuns la urechile invitatilor, in jur de 400 de persoane. La numararea „darului“, surpriza proaspetei familii a fost mai ametitoare decit o farmacie intreaga de tranchilizante: la nunta abia venisera 100 de persoane.


„Abia am reusit, cu ajutorul rudelor si familiei sa achitam datoriile la restaurant, lautari, fotograf, ma rog, tot ce inseamna cheltuiala de nunta“, a spus Bogdan Cocora, sotul Georgetei. „Cu banii strinsi la nunta, asa cum ii calculasem, intentionam sa dam un acont pentru un apartament. Nu a mai fost posibil. Luna de miere, care urma sa fie la mare, s-a dus si ea. Starea sotiei mele nu-i permitea sa plece“.


La mai bine de doua luni de la accident, familia Cocora trage inca ponoasele incidentului din Metro.


„De cite ori ploua – si slava Domnului, a plouat anul asta! – ma doare cumplit piciorul“, a spus Georgeta. „De la nunta nu mai pot incalta decit adidasi, altceva nu suport. Degetul este deformat. Mai mult, nu suport apa – fac numai dus, baia imi provoaca dureri infioratoare. La mare nu voi mai merge niciodata! Am vorbit cu mai multi medici. Desi din punct de vedere medical, degetul este vindecat, de dureri nu voi scapa niciodata, poate numai daca-l tai“.


Sfatul avocatului: puneti semafor in Metro!


Evolutia evenimentelor i-a determinat pe sotii Cocora sa uite de atitudinea pasnica si aproape umila de la inceput. Chiar si de „atentia“ cu care Metro a gasit sa-i binecuvinteze pe napastuitii miri chiar in ziua nuntii.


„Mi-au trimis un buchet de trandafiri. Cinci. Rosii. Frumosi, ce-i drept, dar nu mi-au alinat deloc durerea“, isi aminteste Georgeta cadoul primit intre doua hapuri de calmante. „Dupa nunta nimic, nici macar scuze. Lidia Sorescu m-a cautat abia dupa ce a aflat ca ii dau in judecata. M-a apostrofat, spunind ca isi facuse alta impresie despre mine“.


In urma evenimentelor, sotii Cocora au cerut in instanta deschiderea unui dosar penal si civil, in care Metro Cash& Carry SRL este acuzat de vatamare corporala si prejudicii materiale si morale.


„Partea vatamata nu avea intentia aceasta, insa si-a dat seama de pagubele pe care un accident provocat de un angajat neatent le poate aduce clientilor Metro. In plus, un precedent petrecut tot anul acesta la magazinul Metro din Pitesti a adus cistig de cauza persoanei accidentate, cu o plata a daunelor de 250.000 de euro! Pe clientii mei nu-i intereseaza atit de mult partea financiara, ci aceea umana. Nu cred ca in alte tari aprovizionarea cu ajutorul utilajelor se face in prezenta si in imediata apropiere a vizitatorilor. Daca totusi nu se pot inchide culoarele respective, atunci sa se puna semafor ori indicator: «Atentie la motostivuitor!». Salveaza astfel viata clientilor!!!“, este de parere Cristian Savulescu, avocatul care ii reprezinta pe sotii Cocora in procesul intentat magazinului Metro din Craiova.


Bucurestiul nu stie nimic


Incercind sa aflam punctul de vedere al piritului in acest caz, GdS a avut surpriza sa constate ca la Bucuresti nu s-a aflat nimic inca despre accidentul din magazinul Metro Craiova.


„Metro Cash & Carry Romania nu a fost instiintat oficial despre existenta unui eventual proces cu numitii Cocora Georgeta si Bogdan din Craiova. Pina la primirea unui document oficial, Metro Cash & Carry Romania nu comenteaza“, a declarat Delia Nica, manager Public Relations, Metro Cash & Carry Romania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU