22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalZiua Eroilor, sarbatorita doar de autoritati

Ziua Eroilor, sarbatorita doar de autoritati

Autoritatile locale au sarbatorit ieri la Craiova Ziua Eroilor. Ceremonialele militare si religioase au avut loc la monumentele eroilor din Cimitirele Sineasca, Ungureni, Evreiesc si German. In memoria soldatilor cazuti in lupte, reprezentanti ai Primariei Craiova, prefecturii si partidelor politice au depus coroane de flori. Craiovenii nu au fost insa interesati de acest eveniment, participind in numar mic la manifestari. La Cimitirul Sineasca, inca de la ora 8.00, s-a dat startul a ctiunilor. Manifestarile au inceput cu o ceremonie religioasa, organizata de biserica militara. La pinz, pentru a cinsti amintirea eroilor, au fost trase clopotele la toate bisericile din Craiova. Intonarea imnului de stat al României a fost urmata de discursurile celor prezenti.


„Astazi, mai mult ca oricind, avem cu totii obligatia sa ne plingem eroii. Sintem datori sa ii invatam pe copiii nostri sa ii aprecieze pe eroi si sa isi iubeasca tara“, a precizat Ionel Ciobotea, reprezentantul prefecturii. La ceremonie au participat si numerosi veterani de razboi, cadre militare in rezerva si in retragere, dar si reprezentanti ai Garnizoanei.


„Astazi este ziua Inaltarii Domnului Hristos si din acest motiv trebuie sa inaltam o ruga pentru sufletele eroilor neamului“, a spus viceprimarul Gheorghe Nedelescu.


Dupa incheierea alocutiunilor, a urmat depunerea jerbelor de flori, evenimentul fiind incheiat de parada garzii de onoare. Un scenariu asemanator s-a desfasurat si la cimitirul Ungureni, unde a fost prezent viceprimarul Sorin Iordache, dar si la Cimitirele Evreiesc si German, unde au participat reprezentanti ai Forumului Interetnic. Prezenta redusa a craiovenilor a fost motivata de reprezentantii autoritatilor prin sarbatoarea Inaltarii Domnului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS