19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalChiriasii rau-platnici au provocat pierderi de miliarde RAADPFL

Chiriasii rau-platnici au provocat pierderi de miliarde RAADPFL

Administrarea spatiilor de locuit si a celor cu alta destinatie de catre RAADPFL Craiova a provocat pierderi importante in bugetul regiei in 2004. Anul trecut, creantele au reprezentat 61,66% din totalul activelor circulante, din care aproximativ 18 miliarde de lei, cele din spatiile cu alta destinatie. In aceasta situatie s-a ajuns din cauza ca dintr-un miliard de lei, cit se factura lunar pentru chirii, se incasa doar 75%. Pentru restul sumelor, conducerea regiei i-a actionat pe agentii economici rau-platnici in judecata, dar acestia au refuzat sa plateasca pina la finalizarea proceselor. Oamenii foloseau spatiile, dar nu plateau chiria, in schimb RAADPFL inregistra sumele, achitind apoi TVA pentru intreaga suma facturata. O situatie asemanatoare a avut loc si in cazul locuintelor administrate de regie. In acest caz, conducerea nu a putut sa adopte masuri radicale impotriva celor care au „uitat“ sa isi plateasca datoriile. Motivul il constituie faptul ca oamenii care locuiau in acele camere au venituri sub nivelul minim. Desi au fost somati, actionati in judecata si in cazul unora s-a obtinut chiar hotarire de evacuare, aceasta nu a fost niciodata aplicata, deoarece oamenii ar ramine pe strada.


„Si in 2005 vom continua aceeasi strategie. Daca nu vor sa isi plateasca nici chiria, nici intretinerea, ne vedem nevoiti sa ii dam in judecata, apoi ii evacuam. Cei care ajung in strada apeleaza la primarie pentru a le oferi o locuinta sociala. Dar in cazul acesta nu vor mai fi primiti inapoi. Se pot duce in schimb in alte locatii, cum ar fi Drumul Apelor, insa si acolo trebuie sa isi achite anumite obligatii“, a declarat Viorel Nicolae, director adjunct RAADPFL Craiova.


In 2004, cifra de afaceri a regiei a fost de 93,6 miliarde de lei, dintre care 4,6 miliarde de lei a reprezentat rezultatul brut. De asemenea, au fost cheltuite 1,44 miliarde de lei numai pentru taxele de timbru in cazul agentilor economici si locatarilor rau-platnici, actionati in judecata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS